Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Клисуров подава оставка като кмет на "Младост”

Румен Русев е готов да поеме кметските функции в района

| обновено на 01.05.18 в 14:33
Владимир Клисуров
Снимка: БГНЕС

Временно изпълняващият длъжността кмет на столичния район „Младост” Владимир Клисуров обяви, че ще подаде оставка. Това се случва няколко дни, след като Столичният общински съвет го избра на поста на мястото на Десислава Иванчева, която бе арестувана за получаване на подкуп. В профила си във "Фейсбук" Клисуров заявява, че не може да се справи със задачата на кмет и е уведомил за това екипа на районната администрация и кмета на София Йорданка Фандъкова. В поста си той пише: 
"В тази политическа игра аз не желая да съм пионката, която като член на „Зелен Младост” да пусне строежите, които г-жа Иванчева успя да стопира". 
Временно изпълняващият длъжността кмет е посочил, че не иска "да си цапа ръцете" с унищожаването на зелените площи в „Младост“. Клисуров е написал още, че планира да внесе в СОС предложение за провеждане на референдум срещу презастрояването.
Според Клисуров кмет на район „Младост” трябва да стане досегашният заместник на Иванчева Румен Русев. От своя страна арх. Русев обясни пред "Хоризонт", че е изненадан от декларацията на Клисуров във "Фейсбук". Румен Русев разказа, че вчера с Владимир Клисуров са били на среща при кмета на София Йорданка Фандъкова, на която Клисуров е заявил желанието си да напусне. Клисуров е бил посъветван да си вземе отпуск: 
„Лично аз съм изненадан, че е пуснал тази декларация във "Фейсбук". Мислех, че наистина ще се съгласи да излезе в отпуск – платен, неплатен, и да остане в общината.“

Не съм гадател, не мога да прогнозирам оттук нататък какво ще се случи в Район „Младост“, каза Русев и декларира готовността си да поеме нещата в общината: 


Румен Русев и Владимир Клисуров"Вчера с господин Клисуров отидохме при госпожа Фандъкова за среща, на която той заяви, че наистина иска да напуска. Бях помолен от колегите в Общината да не се отказвам и да поема ръководните дейности в Общината. Разбира се, че бих го направил", заяви Румен Русев. 

Още детайли по темата чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна