Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецслужбите на България и на Великобритания работят заедно по контрабандата на цигари

Снимка: БГНЕС

Специалните служби на България и на Великобритания работят заедно по контрабандата на цигари и спирането на нелегалната миграция. Това беше потвърдено на среща при премиера Бойко Борисов с британския посланик Ема Хопкинс. Тя се включи в седмичните среща на службите и приходните агенции. Хопкинс благодари за доброто взаимодействие между службите по темите "контрабанда на цигари" и "нелегални мигранти", като отбеляза, че по линия на сътрудничеството се предотвратяват щети за милиони лири.

По темата Борисов допълни, че е бил прав, когато е отчел най-ниски нива на контрабанда на цигари у нас и най-високи във Великобритания. Само при разбитата фабрика за производство на цигари в Ирландия през миналия месец са били предотвратени огромни щети:

Бойко Борисов:

"Около 200 милиона паунда само тази фабрика е произвеждала в Ирландия, с български участници. Изнасят работници и правят фабриките там. Ние си продължаваме след тях, докато ги хванем във Великобритания".

До края на месеца МВР ще проведе среща с всички посланици в страната, обяви министър Валентин Радев:

"Особено разбира се, тези, които по време на празниците, по време на лятото идват от техните държави повече туристи на нашето Черноморие главно, може да им бъде дадена информация как ще бъде опазвано Черноморието, но и на другите посланици, за да им обясним и да им кажем истината затова как България се справя с опазването на най-чувствителната граница между Турция и България, как ние се справяме с прекъсването на каналите за чувствителни стоки, не само на хора".

Подробности чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени