Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Не се представихме по най-добрия начин, но имахме късмет

Юрген Клоп ликува след двубоя
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп бе изключително щастлив от класирането на неговия тим за финала в Шампионската лига. Въпреки че загубиха с 2:4 в реванша с „Рома“ на стадион „Олимпико“, мърсисайдци продължават напред с общ резултат 7:6.

„Като за началото трябва да започна с комплименти за „Рома“. Просто какво представяне от тяхна страна, направиха невероятен обрат и играха смело, - заяви германецът. - Беше ясно, че те ще рискуват и ние се възползвахме от това, реализирайки ранен гол, което бе перфектният сценарий за нас. Впоследствие си отбелязахме нелеп автогол, последван от второ попадение в наша полза. Просто знаех, че докато не вкараме трети гол, те няма да се откажат. Мисля, че играхме много добре на контраатаки, но не бяхме достатъчно търпеливи да ги завършим. И именно поради тази причина двубоят остана отворен до самия край“.

Клоп класира „червените“ за финала в надпреварата за първи път от 2007 година насам. В спора за титлата на 26 май в Киев „Ливърпул“ ще се изправи срещу шампиона от последните две издания „Реал“.

„В интерес на истината това бе първият мач, в който не се представихме по най-добрия начин, но пък имахме късмет. Мисля си обаче, че с играта, която демонстрирахме до момента в турнира, напълно заслужихме мястото си във финала. Както казах и преди мача – същото, щеше да важи и за Рома. Наистина съм много щастлив за моите футболисти, за клуба и за нашите фенове. Това бе едно страхотно приключение, а сега се отправяме към Киев, което звучи откачено, но е истина“, завърши мениджърът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!