Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сан Хосе“ изравни резултата срещу „Лас Вегас“

Вратарят на "Сан Хосе" Мартин Джоунс отрази 34 удара
Снимка: Ройтерс

Хокеистите на „Сан Хосе Шаркс“ изравниха на 2-2 победи сериятав НХЛ срещу „Лас Вегас“, след като разгроми с 4:0 сензацията на сезона. Маркус Сьоренсен и Йоонас Донской осигуриха бърз старт за „Акулите“, след като вкараха първите два гола в мача- точно каквато беше идеята на треньора им Петер де Бур.

Головете паднаха в рамките на три минути и половина в края на първата част, а вратарят Мартин Джоунс отрази 34 удара и записа шести „сух“ в плейофите. По този начин Джоунс се изравни с Евгени Набоков в класацията за най-много спасени удари в мачове без допуснат гол.

Във втората третина Томас Хертъл покачи на 3:0, като за него това е пето попадение в плейофите. Крайното 4:0 оформи Джо Павелски в 51:43 минута при числено превъзходство. Логан Кутюр стреля и при добавката Павелски вкара зад Фльори, който завърши мача с 30 спасявания. Петата среща е в петък в Лас Вегас.

На собствен терен „Бостън“ отстъпи с 1:4 срещу „Тампа Бей“, като Онджей Палат вкара два гола. По едно попадение за победителите добавиха Антъни Чирели и Стивън Стамкос. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна