Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продадоха гола статуя на Тръмп за $28 000

Единствената оцеляла от 5-те статуи, наречени „Императорът няма топки“, появили се през 2016 г. в САЩ, преди търга в Лос Анджелис.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Статуя, изобразяваща президента на САЩ Доналд Тръмп по „адамово облекло“ - единствената оцеляла измежду пет подобни творения, бе продадена на търг в Лос Анджелис за $28 000, предаде БТА.

Голата статуя е създадена от творческия колектив „Индиклайн“ от Западното крайбрежие на САЩ. Останалите четири скулптури, изобразяващи Тръмп без дрехи, със завиден корем и миниатюрно мъжество, бяха нападнати от вандали или разрушени.

Въпросните статуи, наречени „Императорът няма топки“, се появиха през август 2016 г. в Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк, Сиатъл и Кливланд. По това време президентската кандидатура на Тръмп будеше не само скептицизъм, но и безграничен интерес.

Единственото оцеляло копие беше спасено от конфискуване и претопяване от галерията „Ла Лус де Хесус“ (Светлината на Исус) в Холивуд.

Организаторите на търга от „Джулиънс окшънс“ съобщават, че новият собственик на статуята е телевизионната знаменитост Зак Баганс, който разследва паранормални явления и смята да я изложи в специализирания си музей в Лас Вегас.    
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени