Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващи и опозиция дадоха оценки за първата година от управлението на кабинета "Борисов" 3

Снимка: БГНЕС

В Народното събрание управляващи и опозиция дадоха днес оценки за първата година от управлението на правителството „Борисов“ 3, след като по-рано през деня „Галъп“ обяви свое изследване, в което анкетираните дават средна оценка Добър 3,71 на кабинета.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изтъкна икономическото развитие на страната: „И съм убеден, че това, което отчете финансовият министър за намаляване на държавния дълг от 29 на 25 процента, това, което е поето като ангажимент, че към края на управленския мандат този държавен дълг може да бъде 20 процента. Това е икономически растеж и това са действително реални политики, които стигат до хората и действително да развиваме страната ни като пълноправен член на Европейския съюз“.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ нарече „грешна“ формулата на управление:

„Така имаме налице сбор от празни обещания и чист популизъм, съчетан с език на омразата и противопоставяне. Нито една реформа не се случи и няма идея да се случи. ГЕРБ не променя, а подменя, въвежда двойните стандарти. ГЕРБ се опитва да легитимира популизма и ксенофобията. Тези характеристики се проектират най-силно в коалиционната им политика“.

За БСП емблематични за първата година на кабинета „Борисов“ 3 са нестабилност в коалицията, бедността  и агресията към левицата и държавния глава Румен Радев. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отбеляза:

„Всеки ден работещите бедни се увеличават с 97 души. Над 35 различни протеста за 12 месеца. Емблема на това управление за годината е омразата и агресията. Всичко, което не е ГЕРБ, е лошо. Тя се изрази в агресия срещу президента Радев, която мина границите. Омразата беше и срещу опозицията – „Отивайте в Сибир!“, от тука казано“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна