Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на 2018-а в НАП ще се предлагат 20 нови електронни услуги

Снимка: БГНЕС

Финансовото министерство подготвя допълнителна електронна услуга за нотариусите. Те ще могат да правят автоматична проверка за платен годишен данък при сделка за превозно средство. Това съобщи по време на парламентарния контрол финансовият министър Владислав Горанов:

"С промени в Закона за ДДС е предвидено заявяване на доброволна регистрация по ДДС през Агенцията по вписвания, едновременно със заявлението за вписване на първоначална регистрация в Търговския регистър. Предвижда се услугата да се предостави и по електронен път и отпада изискването, когато заявлението за регистрация по ДДС се подава от адвокат, той да представя нотариално заверено пълномощно. От 1-ви януари 2018-а в НАП са внедрени 5 нови електронни услуги, като до края на годината се очаква да бъдат реализирани и внедрени още 15", посочи финансист номер едно пред народните представители.

Владислав Горанов добави, че до този момент над 30 общини са подали заявления за включване до регистри в Националната агенция по вписванията. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени