Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите "Музикант на годината 2017" тази вечер в БНР

| обновено на 07.05.18 в 12:39

На официална церемония в Първо студио на Българското национално радио тази вечер ще бъдат обявени имената на носителите на приза "Музикант на годината 2017", определени с анкета сред слушателите на предаването на "Хоризонт" за класическа музика "Алегро виваче". 

Освен статуетката за победителя, получил най-много гласове, призове ще има в още шест категории. За втори път в историята на допитването ще бъде връчена и специалната награда "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант. Първият носител Георги Димитров-Жожо каза пред "Хоризонт", че благодарение на тази награда е направил първите си професионални стъпки: 

"Този приз ми донесе първия ми професионален запис - нещо, което досега никога не бях правил. Това беше много вълнуващо събитие за мен, защото беше направено невероятно професионално. Записах два от най-трудните цикли за китара - неща, за което бях мечтал от доста време. И съм изключително щастлив и благодарен на "Алегро виваче" за невероятната награда, която ми осигуриха - страхотна възможност."

"Всяка публика заслужава прекрасна музика. Аз винаги ще си мечтая каквато и да е публиката, където и да е, аз винаги да съм на 100%", допълни музикантът.

В галаконцерта "Музикант на годината" ще участват вече награждаваните музиканти - кавалджията Теодосий Спасов и Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин. 

Събитието с начало 19 часа е с вход свободен, а церемонията ще бъде излъчена и в интернет страницата на Радио Бинар.

Интервю с първия носител на наградата "Олга Камбурова" Георги Димитров - Жожо чуйте в звуковия файл.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна