Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отново е четвърти в света

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се завърна на четвъртото място в световната ранглиста. Българинът отстъпва единствено от испанеца Рафаел Надал, швейцареца Роджър Федерер и германеца Александър Зверев, които заемат първите три места в класацията на АТП. Хасковлията, който тази седмица ще участва в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, има 4950 точки. Димитров ще почива в първия кръг, а във втория ще играе с победителя от мача между Милош Раонич (Канада) и Николас Кикер (Аржентина).

Испанецът Рафаел Надал, който взе рекордна 11-а титла на клея в Монте Карло и Барселона, остана на върха на класацията с 8770 точки. На втора позиция е Роджър Федерер (Швецария) с 8670 точки. Трети в подреждането е германецът Александър Зверев с 5195 точки.

При жените Виктория Томова отстъпи с една позиция и вече заема 144-то място. Първата ни ракета, която отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира от сериите "Интернешънъл" на УТА в Прага,  има 422 точки в актива си. Елица Костова се изкачи със седем позиции и вече е 182-а с 322 точки.

Промени в топ 10 няма, като румънката Симона Халеп е на върха в класацията със 8055 точки, следвана от Каролине Возняцки (Дания) със 6790 точки и Гарбине Мугуруса (Испания) с 6065 точки.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени