Eмисия новини
от часа

368 плажа и 175 курорта в Италия със "Син флаг"

Сан Джимилиано
Снимка: архив БНР

Международната Фондация за екологично образование (FEE) раздаде в Италия своите символи „син флаг” за чисто море и природа на 368 плажа и 175 курорта. Те представляват 10% от общо от отличените в цял свят.

Няма област с излаз на море в Италия, която да е без местност със синьо знаме. На първо място с 28 общини е чудно хубавата област Лигурия, сгушена между  Алпите, Апенините и морето. Сред отличените селища са Вараце, Леричи, Камоли. Следва Тоскана с 19 общини, а трета е абсолютната изненада Кампания, благодарение на Соренто и Позитано - уникални в съчетанието море, хребети, скали и гледки. Със Син флаг са отличени и 16 общини с езера в алпийските и централни райони а Италия.

Председателят на Фондацията за екологично образование за Италия Клаудио Маца изтъкна, че е възможен устойчив туризъм, като се гарантира баланс между удоволствието и опазването на природното богатство.

Още от
В „банката“ в Белград любители на ракията могат да изберат ракия, да я сложат в бъчва, да я запечатат и тя да отлежи до 36 месеца, което може да увеличи стойността ѝ до 60%.

Сърбия отвори „банка“ за ракия

публикувано на 18.10.19 в 20:36