Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров не успя срещу Милош Раонич

Снимка: Ройтерс

Третият поставен Григор Димитров отпадна във втория кръг на „Мастърс 1000“ турнира на клей в Мадрид.

Българинът отстъпи на Милош Раонич от Канада с 5:7, 6:3, 3:6 след два часа игра на корт „Аранча Санчес“ в комплекса „Каха Махика“.

В петия гейм на откриващия сет Димитров губеше с 0:40 при свой сервис, но не се предаде и спечели за 3:2. В 11-ия обаче Раонич стигна до нови две точки за брейк и реализира втората след излизане на мрежата. В следващия гейм роденият в Подгорица тенисист поведе с 40:15 и приключи частта при втория сетбол с мощен сервис, при който ретурът на Димитров излезе в аут.

Григор стигна до първите си точки за пробив в четвъртия гейм и успя, а след това затвърди за 4:1.  В седмия канадецът получи две точки за връщане на брейка, но хасковлията не трепна и взе подаването си за 5:2. След това изравни частите в деветия гейм при втората си възможност.

Димитров получи точка за пробив в седмия гейм на заключителния сет, но Раонич се измъкна с два поредни аса. За съжаление в следващия гейм канадецът проби на свой ред и при 5:3 сервираше за победата. Той стигна до мачбол и го реализира тутакси.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени