Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Google" започва обучение за цифровизация на малките и средните предприятия в България

| обновено на 14.05.18 в 08:56
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Технологичният гигант "Google" започва обучение за цифровизация на малките и средните предприятия в България, съобщиха от Министерството на икономиката. В рамките на инициативата ще се проведе дискусия на тема "Цифровите умения – нови възможности за развитие на местните бизнеси".

Дискусията ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малките и средните предприятия и икономическия растеж в страната. Инициативата е част от поетия ангажимент за преодоляване на цифровото разделение в Европа, като целта е да се помогне на 1 милион европейци да намерят работа или да постигнат бизнес растеж до 2020 година. Това е и част от усилията на водената от Европейската комисия Коалиция за умения и работни места в областта на цифровите технологии.

През 2016 година компанията стартира програмата "Дигитален гараж" в България като безплатна онлайн платформа за обучение на дигитален маркетинг и онлайн бизнес за служители и предприемачи в сферата на малките и средните предприятия. Оттогава повече от 26 хиляди души са обучени в областта на цифровите умения чрез платформата, а 20% от преминалите през програмата твърдят, че са усетили позитивен ефект върху кариерата и бизнеса си след обучението.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени