Eмисия новини
от 09.00 часа

Явор Велчев-Яви представи новата си песен

Явор Велчев-Яви, фронтменът на група Indigo Kids, който гради и успешна солова кариера, представи новия видеоклип към песента Аbout you, записана в Дрезден, в ефира на БНР.

"Песента е специална поради много причини. Тя е продукт на моята съвместна работа с Коко - Константин Свещаров, виртуозен джаз пианист, който живее в Дрезден от 20 години", разказва в предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт". Видеоклипът към песента е заснет в Бургас изцяло на телефон от Веси Бонева, също музикален изпълнител и продуцент.

През август  Indigo Kids ще участват в престижното 21-во издание на Международния джаз фестивал в Банско, а преди това на 15 юни ще имат среща със столичната публика в Студио 5.

Групата твори в стил поп, соул, фънк, която в момента  работи активно по парчетата в първия албум на бандата. Яви е основният вокалист и китарист, а в групата влизат още Богомил Енчев - барабани, Димитър Горчаков - клавишни, Радослав Славчев-Ривърмен - бас китара и Владислав Мичев - тромбон и тромпет.

"До преди няколко години пишех за любов. Тази тема в един момент започна да се изчерпва за мен, защото в съзнанието ми започнаха да се появяват по-належащи  и наболели теми. В момента за мен е много актуално невежеството, което цари навсякъде и което причинява много  щети. Искам да отправя послание към хората да се усъвършенстват духовно, мисловно и интелектуално. Неграмотността в момента ме провокира да творя музика и да пиша, а чрез музикалните си послания искам да подканя хората да минат една крачна напред.", казва музикантът.

Още - от интервюто на Валерия Николова с Явор Велчев-Яви от група Indigo Kids, отличена от слушателите на конкурса Пролет 2018.

Още от

Последно в Музика

Всички новини в Музика: днес | вчера

Най-четени