Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов ще се срещне с еврокомисаря по транспорта Виолета Булц

Виолета Булц: Превозвачите не трябва да бъдат обременявани от едностранно въведени разпоредби, но са необходими еднакви правила в целия ЕС

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, която е на посещение в София. Двамата ще обсъдят промените в пакета "Мобилност", които засягат условията и работата на превозвачите. На срещата ще присъстват министърът на транспорта Ивайло Московски, както и представители на транспортния бранш.

Заради промените в правилата, които засягат работата на автомобилните превозвачи в Европейския съюз, българските превозвачи подготвят протест за 17-и май, когато е срещата на върха за Западните Балкани. Премиерът Борисов подкрепя исканията на протестиращите, а в петък Народното събрание възложи на правителството да защити интересите им. 
В своя позиция, публикувана в български всекидневник, Виолета Булц казва, че Европейската комисия е съгласна, че превозвачите не трябва да бъдат обременявани от едностранно въведени национални разпоредби, но са необходими прости, балансирани и изпълними правила, които са еднакви в целия Европейски съюз. Тя е убедена, че сега е възможно да се постигне договореност, която отговаря на българските национални интереси, а забавянето на новите правила само ще влоши ситуацията. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна