Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двубоят между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт с неясна дата

Снимка: БТА

Двубоят между най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев и Дилиън Уайт е с неясна дата. Мачът трябваше да бъде организиран до 21 юли, но днес самият Пулев обяви, че търгът за правата върху срещата, който трябваше да се състои на 10 май, е бил отменен.

"Те искаха да променат процентите - да не са 75 процента на 25 в моя полза, а да са 50 на 50. Преди два дни IBF се събра на съвет и реши, че процентите остават 75:25. Сега на 17 май ще се проведе търгът, който ще определи кой ще вземе всички права върху мача и победителя ще реши къде ще се проведе и къде ще се излъчва мача. Надявам се Зауерланд да победят и ние да решаваме къде да бъде мача. Има минимален шанс срещата да се проведе в София, но сметките трябва да излязат. Има правила, мачът трябва да се организира най-рано 45 дни след търга и най-късно 90 дни след него", заяви Пулев.

Кубрат Пулев се срещна днес с 40 момчета и момичета от СОУ „Проф. д-р Дечо Денев” в София по повод 122-рата годишнина от основаването на първото по рода си  не само у нас, но и на Балканит училище за деца с увреден слух.

"За тях е голяма радост, а това на мен ми носи удолетворение и ми носи щастие. Радвам се, че ги правя щастливи и съм направил деня им малко по-различен. Надявам се да им повлиая позитивно и да ги мотивирам", допълни Пулев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени