Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Григоров: Трудно ми е да повярвам, че автомобил със софийска регистрация ще премине по легендарните трасета на рали "Антиб"

Снимка: Личен архив

Екипажът Григор Григоров и Йордан Йорданов замина днес за участие във втория кръг на европейския рали тур – рали „Antibes Côte d'Azur“. Характерното за това състезание са сложните технични отсечки с много абразивен асфалт, които са бивши етапи от легендарното рали „Монте Карло“.

„За мен това е едно огромно предизвикателство и нямам търпение да стартира това състезание. Все още ми е трудно да повярвам, че автомобил със софийска регистрация ще премине по тези легендарни трасета“, това заяви Григор Григоров преди заминаването за Франция специално за предаването „На финала“.

„Имам приятели, които са минавали по етапите или са ги карали. Взел съм мнение от тях, но никога не съм се сблъсквал с подобни етапи. Познавам голяма част от пилотите. Заявките за официалното рали са 140. Допълнително има 80 заявки за историческия клас. Това е официален кръг от френския национален рали шампионат, което вдига летвата много. В моят клас ще са над 40 автомобила, като 20 ще са от френския 208 къп. Така, че за нас ще е добре ако успеем да сме около средата на класирането, защото там хората са слети с автомобилите+, завърши Григоров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени