Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на разградското село Бели Лом се изправя пред съда заради фалшификация на документ за наследство

57-годишната Мейнур Али ще отговаря за документно престъпление при издаване на удостоверения за наследници, извършено като продължавано деяние

Районната прокуратура в Разград предаде на съд кмета на разградското село Бели Лом. 57-годишната Мейнур Али ще отговаря за документно престъпление. 

На 7 октомври 2014-а и на 9 юни 2015 година подсъдимата, като длъжностно лице кмет на кметство в село Бели Лом, община Лозница, е съставила официални документи - удостоверения за наследници, на живелия в селото Н. Хюсеинов, изключвайки съпругата и сина му от кръга на наследниците. Така, като длъжностно лице, тя е вписала само седем наследници вместо девет. 

Кметицата е представила лично удостоверението за наследници пред разградски нотариус, когато наследник е продал правото на собственост върху целият си дял от земеделски земи в землището на Бели Лом. При разпита по време на досъдебното производство Мейнур Али не се е признала за виновна. 

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Разградския районен съд, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна