Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Симеоне: Чака ни труден финал

Диего Симеоне
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на „Атлетико“ (Мадрид) Диего Симеоне очаква оспорван мач срещу „Олимпик“ (Марсилия) в утрешния финал на Лига Европа във френския град Лион.

"Всички предпоставки за страхотен финал са налице. Марсилия показа израстване. Те имат изключително интелигентен треньор, който разполага с доста опции за състава си. Съперникът е много опасен, особено в полузащита и нападение. Със сигурност ще бъде труден мач", заяви Симеоне.

"След като отпаднахме от Шампионската лига, фокусът ни беше веднага беше пренасочен към този турнир. Очакванията бяха, че ние сме основен претендент да стигнем до финала. Това още повече увеличи нашата амбиция, защото искахме да оправдаем тази отговорност. И ето ни тук",  допълни аржентинецът.

„Атлетико“ е двукратен носител на трофея през 2010 и 2012 година.

Старши треньорът на „Олимпик“ Руди Гарсия определи „Атлетико“ за абсолютен фаворит в утрешния финал на Лига Европа във френския град Лион.

Гарсия, обаче, е категоричен, че на родна земя неговите футболисти са готови да се раздадат докрай, за спечелят трофея за първи път за Франция.

  "Шансовете ни не са големи, но ние ще дадем всичко от себе си. Мачът срещу Атлетико е голямо предизвикателство. Това е клуб, който през последните четири години два пъти игра финал в Шампионската лига, а неотдавна спечели и Лига Европа. Но финалът на родна земя във Франция е фантастична възможност за нас. Досега френски клуб не е печелил трофея. Би било изключително, ако ние станем първият", каза Гарсия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна