"Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ - вече и на български език

Андрю Фретуел
Снимка: Славена Илиева


Книгата "Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ е преведена вече на български език.

По време на семинарите в България неколкократно Андрю Фретуел подчертава "че ние сме архитектите на собствената си съдба и ключът към успеха се крие в това да погледнем най-вече към по-тъмната ни страна – нашите сенки, чрез "съзерцание“. Постепенно с упорита работа човек престава да бяга, потиска, отхвърля, упреква, отрича или съди другите за тези сенки и качества, които са и в нас самите. След като приемем, че тези тъмни страни са част от характера и осъзнаем, че те ще ни помогнат да израснем и да станем по-добри, това ще отключи скрития потенциал в нас.

Ген ключовете са 64 архетипни модела на поведение, които не само можем да наблюдаваме как се разгръщат около и вътре в нас, но и сме напълно способни да ги превърнем в добродетели и безценни съюзници на всяко едно ниво чрез самонаблюдение. Снимка

В интервю за "Хоризонт" Андрю Фретуел разказа:

"Ген ключовете са създадени от моя сънародник-англичанин Ричард Ръд, с когото се запознах преди седем години. Заедно установихме, че имаме един и същи учител – Мантак Чиа. След това направо се влюбих в същността на ген ключовете. Имам щастието и възможността да ги разпространявам по света, а в последните четири години да подкрепям и екипа, който ги разпространява в България. Ген ключовете ни разкриват едни дълбоки истини, което ние усещаме дълбоко в себе си – те са трансмисия за човешкия живот. Базирани са на древната книга "И Дзин" и ни помагат да имаме дълбоки прозрения за естеството на живота, за неговите закони и мъдрост. Те не са нещо, което учите, а по-скоро наблюдавате, изследвате, съзерцавате, а когато наблюдавате, мъдростта на ген ключовете променя вашия живот – това се случва по много естествен, смирен и хармоничен начин. Не повлияват отрицателно, а напротив водят до много красиво трансформиране. Ген ключовете помагат на всеки човек да открие своя гений – чудесата и заложбите, скрити в нас".

Цялото интервю с Андрю Фретуел можете да чуете от звуковия файл.
Още от категорията

Утре вечер раздават наградите "Аскеер"

Утре вечер за 28-и път Театър „Българска армия“ ще е ще домакин на наградите „Аскеер“. Актьорът Васил Михайлов, който тази година навърши 80 години, ще получи голямата награда за цялостен принос в театралното изкуство „Аскеер 2018“. 205 са творците, удостоени със статуетката на рицаря Аскеер, дело на Георги Чапкънов, назад в годините...

публикувано на 23.05.18 в 10:43

Днес ще бъде открита най-новата инсталация “Камъни” на художника Иван Мудов

Най-новата инсталация “Камъни” на художника Иван Мудов ще бъде открита днес зад Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. В предаването „Преди всички“ Мудов разказа: „Инсталацията ще бъде на една от пътеките, които минават през градината. Там алеите са покрити със ситен чакъл. Тази, на която работя, също е такава, просто отдолу е..

публикувано на 23.05.18 в 10:24

Над 100 автори участват в Първия национален конкурс за авторска приказка

205 приказки от 116 автори от цяла България, включително и от българи в чужбина, участват в Първия национален конкурс за авторска приказка на тема: „Гора вълшебница и нейните сестри – музика и поезия“. Той е организиран от Община Стара Загора и Народно читалище „Родина 1860“. Жури в състав: Ана Костадинова преподавател по детска литература..

публикувано на 23.05.18 в 10:15

Връчват наградите "Пловдив" за постижения в областта на културата

Наградите „Пловдив“ за постижения в областта на културата ще бъдат връчени тази вечер на церемония в Дома на културата „Борис Христов“. Наградите са в 10 раздела: художествена литература, художествен превод; журналистика, архитектура, музика, театър, изобразително изкуство, аудио- визуални изкуства, фотография и операторско майсторство, културно..

обновено на 23.05.18 в 09:27

Радиоенциклопедия „История на обувките”: Четвърта серия: Знаковите обувки в приказките

Защо е важно да не си скъсаме обувките? Най-вероятно защото са нещо скъпо и ценно, а и защо на хорото момите и момците танцували без цървули? Символът „железните обувки” – да намериш себе си, да подредиш света си или да се затвориш в него. Да имаш сили и кураж да стигнеш до целта си с железни обувки на краката – дълбоката философия и мъдрост на приказката...

публикувано на 23.05.18 в 09:00
Филип Рот

Почина американският писател Филип Рот

На 85 години почина американският писател Филип Рот, съобщиха световните информационни агенции. Кончината му беше потвърдена от агента му Андрю Уайли, който заяви, че Рот е починал през изминалата нощ от сърдечна недостатъчност. Филип Рот е носител на наградата "Пулицър" през 1998 година за романа "Американски пасторал". Написал е над 30 книги, сред..

публикувано на 23.05.18 в 08:25

Васил Славов получи голямата награда от Националния конкурс за поезия "Дамян Дамянов"

Поетът Васил Славов получи голямата награда от VII Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“ в Сливен. Конкурсът е част от Майските дни на културата в града.  Васил Славов, който живее и твори в САЩ, не присъства лично на награждаването, но изпрати послание, в което пожела паричната премия от наградата да бъде дадена в помощ на млади поети,..

публикувано на 23.05.18 в 03:21