Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ - вече и на български език

Андрю Фретуел
Снимка: Славена Илиева


Книгата "Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ е преведена вече на български език.

По време на семинарите в България неколкократно Андрю Фретуел подчертава "че ние сме архитектите на собствената си съдба и ключът към успеха се крие в това да погледнем най-вече към по-тъмната ни страна – нашите сенки, чрез "съзерцание“. Постепенно с упорита работа човек престава да бяга, потиска, отхвърля, упреква, отрича или съди другите за тези сенки и качества, които са и в нас самите. След като приемем, че тези тъмни страни са част от характера и осъзнаем, че те ще ни помогнат да израснем и да станем по-добри, това ще отключи скрития потенциал в нас.

Ген ключовете са 64 архетипни модела на поведение, които не само можем да наблюдаваме как се разгръщат около и вътре в нас, но и сме напълно способни да ги превърнем в добродетели и безценни съюзници на всяко едно ниво чрез самонаблюдение. Снимка

В интервю за "Хоризонт" Андрю Фретуел разказа:

"Ген ключовете са създадени от моя сънародник-англичанин Ричард Ръд, с когото се запознах преди седем години. Заедно установихме, че имаме един и същи учител – Мантак Чиа. След това направо се влюбих в същността на ген ключовете. Имам щастието и възможността да ги разпространявам по света, а в последните четири години да подкрепям и екипа, който ги разпространява в България. Ген ключовете ни разкриват едни дълбоки истини, което ние усещаме дълбоко в себе си – те са трансмисия за човешкия живот. Базирани са на древната книга "И Дзин" и ни помагат да имаме дълбоки прозрения за естеството на живота, за неговите закони и мъдрост. Те не са нещо, което учите, а по-скоро наблюдавате, изследвате, съзерцавате, а когато наблюдавате, мъдростта на ген ключовете променя вашия живот – това се случва по много естествен, смирен и хармоничен начин. Не повлияват отрицателно, а напротив водят до много красиво трансформиране. Ген ключовете помагат на всеки човек да открие своя гений – чудесата и заложбите, скрити в нас".

Цялото интервю с Андрю Фретуел можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени