"Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ - вече и на български език

Андрю Фретуел
Снимка: Славена Илиева


Книгата "Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ е преведена вече на български език.

По време на семинарите в България неколкократно Андрю Фретуел подчертава "че ние сме архитектите на собствената си съдба и ключът към успеха се крие в това да погледнем най-вече към по-тъмната ни страна – нашите сенки, чрез "съзерцание“. Постепенно с упорита работа човек престава да бяга, потиска, отхвърля, упреква, отрича или съди другите за тези сенки и качества, които са и в нас самите. След като приемем, че тези тъмни страни са част от характера и осъзнаем, че те ще ни помогнат да израснем и да станем по-добри, това ще отключи скрития потенциал в нас.

Ген ключовете са 64 архетипни модела на поведение, които не само можем да наблюдаваме как се разгръщат около и вътре в нас, но и сме напълно способни да ги превърнем в добродетели и безценни съюзници на всяко едно ниво чрез самонаблюдение. Снимка

В интервю за "Хоризонт" Андрю Фретуел разказа:

"Ген ключовете са създадени от моя сънародник-англичанин Ричард Ръд, с когото се запознах преди седем години. Заедно установихме, че имаме един и същи учител – Мантак Чиа. След това направо се влюбих в същността на ген ключовете. Имам щастието и възможността да ги разпространявам по света, а в последните четири години да подкрепям и екипа, който ги разпространява в България. Ген ключовете ни разкриват едни дълбоки истини, което ние усещаме дълбоко в себе си – те са трансмисия за човешкия живот. Базирани са на древната книга "И Дзин" и ни помагат да имаме дълбоки прозрения за естеството на живота, за неговите закони и мъдрост. Те не са нещо, което учите, а по-скоро наблюдавате, изследвате, съзерцавате, а когато наблюдавате, мъдростта на ген ключовете променя вашия живот – това се случва по много естествен, смирен и хармоничен начин. Не повлияват отрицателно, а напротив водят до много красиво трансформиране. Ген ключовете помагат на всеки човек да открие своя гений – чудесата и заложбите, скрити в нас".

Цялото интервю с Андрю Фретуел можете да чуете от звуковия файл.
Още от категорията
Църквата

За девета поредна година ще се проведе "Арт Емона"

В село Емона за девето поредно лято ще се проведе „Арт Емона“ – фестивал на изкуствата с благотворителна цел. Средствата от фестивала се използват за укрепване и реставриране на църквата „Св. Николай Мирликийски“ в село Емона.        На 17 август началото на фестивала ще даде проф. Боян Биолчев, който ще прочете негов разказ на публиката. В..

публикувано на 15.08.18 в 17:27

Най-сложната приказка на Оскар Уайлд като поп опера

„… Всяка вечер младият рибар излизаше в морето и хвърляше мрежите си във водата. Когато вятърът духаше откъм сушата, той не хващаше нищо или хващаше съвсем малко, защото това бе гневен вятър с черни крилe и бурни вълни се издигаха срещу него. Но когато вятърът духаше към брега, рибите идваха от дълбините, оплитаха се в мрежите му и той ги..

публикувано на 15.08.18 в 15:32
Площад „Пиаца гранде“, Локарно

Акценти от международния кинофестивал в Локарно

Тази година 72-рият Международен фестивал в Локарно , един от най-старите и престижни кинофестивали в света, се състоя от 1-ви до 11-ти август.   Първото му издание е през 1946 г., а традиция са прожекциите на централния площад „Пиаца гранде“, който може да побере 8000 зрители под открито небе. Наградата за най-добър режисьор бе връчена на Доминга..

публикувано на 15.08.18 в 14:24

Как се реставрират 150-200-годишни български носии

За силата и паметта на българската носия ще стане дума в следващите минути в „Радиокафе“. Възстановяването и съхраняването на българските традиции и култура, въплътени в духа на българската носия. Това е мисията на Работилница „Родолюбие“, зад която стои Андрей - родолюбив българин, с когото се срещна Катя Василева.   Той..

публикувано на 15.08.18 в 11:50
Юри Лазаров

"Чичо Весо Облия... отново" - 69 упражнения по стил на Юри Лазаров

"Чичо Весо Облия...отново" е озаглавена книгата на журналиста Юри Лазаров, който представя ново допълнено издание. "Основният герой чичо Весо вече не е между живите. Решихме с приятели да преиздадем книгата в негова памет, като моята задача се свеждаше до това да допиша още малко истории. Това е реплика на един много известен френски..

публикувано на 15.08.18 в 10:50
Добриела Попова (вляво) и Елена Кънева в студиото на предаването.

Златният август на редакция "Хумор и сатира"

Да се смеем, да се веселим, да се забавляваме, да слушаме предаванията на редакция "Хумор и сатира" , всеки ден през август! Уникална, ваканционна възможност да чуем отново моменти от златните архиви. Смешно и тъжно, забавно и комично, че и трагично понякога, нали се намира само на крачка от ... от противоположното, както всички знаем. А дори и да не..

публикувано на 15.08.18 в 09:05
Велко Кънев

Отварят музей на Велко Кънев в родното му Елхово

Постоянна експозиция по повод 70-годишнината от рождението на български актьор Велко Кънев ще бъде открита днес в родния му град Елхово. За тази цел общинският съвет е предоставил двуетажна къща в центъра на града. Идеята за подобна ретроспективна експозиция е от две години, а неин главен организатор е Община Елхово, съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 15.08.18 в 04:41