"Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ - вече и на български език

Андрю Фретуел
Снимка: Славена Илиева


Книгата "Ген ключове – да отключим по-висшата цел, скрита в ДНК“ е преведена вече на български език.

По време на семинарите в България неколкократно Андрю Фретуел подчертава "че ние сме архитектите на собствената си съдба и ключът към успеха се крие в това да погледнем най-вече към по-тъмната ни страна – нашите сенки, чрез "съзерцание“. Постепенно с упорита работа човек престава да бяга, потиска, отхвърля, упреква, отрича или съди другите за тези сенки и качества, които са и в нас самите. След като приемем, че тези тъмни страни са част от характера и осъзнаем, че те ще ни помогнат да израснем и да станем по-добри, това ще отключи скрития потенциал в нас.

Ген ключовете са 64 архетипни модела на поведение, които не само можем да наблюдаваме как се разгръщат около и вътре в нас, но и сме напълно способни да ги превърнем в добродетели и безценни съюзници на всяко едно ниво чрез самонаблюдение. Снимка

В интервю за "Хоризонт" Андрю Фретуел разказа:

"Ген ключовете са създадени от моя сънародник-англичанин Ричард Ръд, с когото се запознах преди седем години. Заедно установихме, че имаме един и същи учител – Мантак Чиа. След това направо се влюбих в същността на ген ключовете. Имам щастието и възможността да ги разпространявам по света, а в последните четири години да подкрепям и екипа, който ги разпространява в България. Ген ключовете ни разкриват едни дълбоки истини, което ние усещаме дълбоко в себе си – те са трансмисия за човешкия живот. Базирани са на древната книга "И Дзин" и ни помагат да имаме дълбоки прозрения за естеството на живота, за неговите закони и мъдрост. Те не са нещо, което учите, а по-скоро наблюдавате, изследвате, съзерцавате, а когато наблюдавате, мъдростта на ген ключовете променя вашия живот – това се случва по много естествен, смирен и хармоничен начин. Не повлияват отрицателно, а напротив водят до много красиво трансформиране. Ген ключовете помагат на всеки човек да открие своя гений – чудесата и заложбите, скрити в нас".

Цялото интервю с Андрю Фретуел можете да чуете от звуковия файл.
Още от категорията

Събор на хумора в българския фолклор се провежда в с. Паламaрца

За пета поредна година в поповското село Паламaрца се провежда събор на хумора в българския фолклор. Събитието е под надслов „Който се смее, не старее" и се организира от местното читалище, община Попово и с подкрепата на Историческия музей в Попово. Секретарят на читалище „Искра“ Юлиана Петрова каза, че в конкурсната програма ще участват над 600..

публикувано на 21.10.18 в 08:41

Кюстендил е домакин на 50-годишната регионална изложба "Струма"

Поредното издание на регионалната изложба "Струма" събира 110 живописци, скулптори, графици от регионите Кюстендил, Перник и Благоевград с повече от 220 творби. Този път домакин е кюстендилската галерия "Владимир Димитров-Майстора. Стартът на изложбата е през 1968 год, но се налагат две-три прекъсвания, особено в началото на демокрацията. Гилдията на..

публикувано на 21.10.18 в 01:12

Чешки филми и експозиция, посветена на Хан Тервел, привличат жителите и гостите на Ловеч

Две изложби по инициатива на областния управител Георги Терзийски бяха открити в Ловеч. Те са част от инициативата "2018 - година на културното наследство на Европа в област Ловеч" в рамките на Комуникационната стратегия на България за ЕС. Експозицията "Хан Тервел - спасителят на Европа" представя живота на един от най-великите български владетели в..

публикувано на 20.10.18 в 20:14
Туида

Започна Четвъртият средновековен събор „Помни славата“ в крепостта „Туида“ край Сливен

В крепостта „Туида“ край Сливен започна Четвъртият средновековен събор „Помни славата“ с демонстрации на военна конна езда „джигитовка”. В двудневната програма са включени над 20 формации, индивидуални участници и средновековен пазар.  Съборът съвпада с есенното преброяване на войските в средновековна България, каза директорът на античния комплекс Мая..

публикувано на 20.10.18 в 20:04

Четири киноповести на Бергман за четене

„При всичките си странности, религиозни и философски мании, Бергман е роден разказвач на истории, който по самата си природа е забавен, дори когато си е наумил да драматизира идеите на Ницше или Киркегор.“ Това пише през 2007 година за Ингмар Бергман не без доза хумор също толкова известния Уди Алън. Творчеството на шведския режисьор, което е познато по..

публикувано на 20.10.18 в 09:05

Почина поетът и преводач Димитър Стефанов

На 86-годишна възраст почина поетът и преводач Димитър Стефанов. Той е автор на 40 книги със стихове, есета и миниатюри. За своето творчество е носител на престижни наши и чуждестранни награди, сред които почетен доктор по литература на Световната академия за изкуство и култура, както и носител на най-високия словашки орден "Двоен бял кръст"...

публикувано на 19.10.18 в 18:27
Кърджали

21 октомври – Ден на град Кърджали

Кърджали e първият град в България, в който се представя изложба за 7- годишната реставрация на Желязната църква „Св. Стефан” в Истанбул. Изложбата е част от богатата на събития празнична програма по случай 21 октомври, когато се чества Денят на града. По време на Балканската война на този ден през 1912 година Кърджали, останал в пределите на Османската..

публикувано на 19.10.18 в 17:35