Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Стопанската камара на Северозападна Македония Неби Ходжа:

Евроатлантическата интеграция на Македония ще даде тласък за развитието на бизнеса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Евроатлантическата интеграция на Република Македония ще даде още по-голям тласък на развитието на бизнеса в страната и очакванията са този процес да помогне за привличането на още инвеститори. Това каза за "Хоризонт" председателят на Стопанската камара на Северозападна Македония Неби Ходжа. Според него в последните месеци условията за бизнес в страната са се подобрили. Като причина за това той посочи желанието на новото македонско правителство, което, по думите му, стои близо да представителите на бизнеса и полага усилия за привличане на повече инвеститори. Такива се очакват и след приемането на страната в НАТО и Европейския съюз.

За да има повече инвеститори, политическата стабилност в страната трябва да се запази, смята Неби Ходжа. За да има още по-сериозна динамика в развитието на бизнеса в Македония, е добре да се запази и развие политиката спрямо малките и средните предприятия, допълва той.

Неби Ходжа подчерта добрите бизнес взаимоотношения с България, като открои резултати от ръководената от него организация и работата на колегите му от Македоно-Българската стопанска камара. Ходжа очаква доброто партньорство с българския бизнес да продължи. Като най-важен етап от развитието на двустранните бизнес отношения с България той посочи изграждането на необходимата инфраструктура, която ще подобри икономическите резултати.

Цялото интервю на Георги Марков с Неби Ходжа слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!