Кръговата икономика: част от дневния ред на Европа

Снимка: БГНЕС

Рециклиране на 55% от битовите отпадъци до 2025 г., не повече от 10 на сто отпадъци, депонирани на сметища до 2035 г. и превръщането на самите отпадъци в суровини, които в един миг да обезсмислят самото понятие за отпадък – това са част от амбициозните цели, които законодателно си поставя Стария континент още в наши дни.   

Как ще се случи това на практика при прехода от линейна към кръгова икономика? Отговорът се очаква утре, когато започва форумът „Кръгова икономика и чисти технологии”, включен в официалния календар на българското европредседателство, организатор на който е фондация „Клийнтех България”.

За форума разказва основателката и съпредседателка на фондацията Мариана Хамънова.Още от категорията

Последен ден за подаване на документи в курс по начална военна подготовка в Плевен

Днес е последен ден за подаване на документи за курс за обучение по начална военна подготовка, съобщи БТА. Курсът ще се проведе от 1 до 26 октомври в Единния център за начална подготовка в Плевен.  Документи се подават във военните окръжия в областните градове или в отделите военен отчет в общините.  Министерството на отбраната организира четири курса..

публикувано на 17.08.18 в 08:03
Българският фонд за жените започва пилотна фаза на проекта

Мая Стоицева: Законът за хората с увреждания ще трасира бъдещи промени за голямата реформа

Законът за хората с увреждания ще трасира бъдещи промени, за да се стигне до голямата реформа. Това заяви в предаването „Преди всички“ една от протестиращите майки на деца с увреждания Мая Стоицева преди днешната среща на майките с представители на изпълнителната власт в Министерския съвет. „От социалното министерство направиха доста усилия...

публикувано на 17.08.18 в 07:58

С.Баласопулов: Работодателите трябва да бъдат стимулирани да наемат хора с увреждания

Преди дни, Стилиян Баласопулов, председател на Националния съвет на трудово-производителните кооперации, след среща с депутатите от БСП Крум Зарков и Атанас Зафиров, подчерта, че са необходими повече стимули за работодателите, които наемат хора с увреждания: “Тъй като концепцията е, освен специализираните предприятия да се ангажират и..

публикувано на 17.08.18 в 07:56

Преглед на печата

През последното тримесечие се отчита спад при бързите кредити, информира Монитор. Това се случва за първи път от три години насам. Намаляват и необслужваните кредити на домакинствата. Сравнение между шест съседни държави показва, че у нас и в Гърция,  храните и услугите са най-скъпи. Това съобщава 24 часа като водеща тема на броя...

публикувано на 17.08.18 в 07:47

Нова среща на майки на деца с увреждания и представители на изпълнителната власт

Майки на деца с увреждания ще имат днес поредна среща, на която да се обсъдят исканията им за Закон за личната помощ, с представители на изпълнителната власт в Министерския съвет. Очаква се в срещата да участва  вицепремиерът Томислав Дончев и вероятно премиерът Бойко Борисов. Срещата се провежда по-малко от денонощие след срещите на страните..

публикувано на 17.08.18 в 07:28

Полиците на "Олимпик" стават невалидни в полунощ на 18 август

В полунощ срещу събота се прекратява валидността на полиците "Гражданска отговорност" на клиентите на кипърския застраховател "Олимпик". От няколко дни те имат право да сключват договори с други застрахователи. Въпреки че от МВР обещаха, че ще дадат няколко дни толеранс, докато шофьорите подновят полиците си, експерти предупреждават да не..

обновено на 17.08.18 в 06:57

САЩ отлагат военния парад за догодина

Съединените щати отлагат военния парад, поискан от американския президент   Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. Първоначално мащабното военно събитие беше замислено за 10 ноември тази година във Вашингтон в чест на американските военни ветерани, както и по повод стогодишнината от края на Първата световна война. Парадът обаче,   ще се проведе..

обновено на 17.08.18 в 06:56