Директорът на "Обществени поръчки" в столичната община "Подуене" е в ареста за подкуп

Снимка: БГНЕС

Директорът на "Обществени поръчки" в столичната Община "Подуене" е в ареста след получен подкуп в размер на 10 хиляди лева. От прокуратурата и ГДБОП не съобщиха име, но по думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, това е жена, получавала пари и за други обществени поръчки.

Задържаната е известна на службите от миналата есен, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов:

"С действията на ГДБОП и прокуратурата развалихме една взаимноизгодна сделка. Може би някои от вас са очаквали, че в случая има белязани пари, няма такива, просто и взимащият, и даващият подкупа не очакваха, че правоохранителните органи знаят за тази сделка".

Прокурор Русинова уточни, че собственикът на фирмата, дал на общинската служителка пари, за да спечели обществена поръчка за саниране, е само свидетел и подробно е разказал за корупционната схема. 
Още от категорията

Апелативният специализиран съд все още не е решил дали да остави Миню Стайков в ареста

Шести час Апелативният специализиран съд решава дали да остави в ареста собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, брата на жена му - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров, син на кмета на Карнобат. Безпрецедентно дългият размисъл последва двучасовите спорове между представителите на спецобвинението и адвокатите на тримата обвиняеми. Преди..

публикувано на 18.09.18 в 21:26

Великотърновски общини поискаха 2,1 милиона лева за неотложни ремонти

Над 2 милиона и 100 хиляди лева за неотложни ремонти поискаха от държавата общини от област Велико Търново. Община Горна Оряховица настоява за 700 527 лева държавна помощ по линия на бедствията и авариите за неотложни улични ремонти в общинския център и в селата Поликраище, Драганово, Първомайци и гр. Долна Оряховица. Поройните валежи през август..

публикувано на 18.09.18 в 20:26

КФН заличи "Лев инс брокер" и "Български брокер"

Комисията за финансов надзор заличи две дружества от регистъра на застрахователните брокери. Решението, за което комисията съобщи на сайта си, е взето на 17 септември.  Дружествата са "Лев Инс Брокер" и "Български брокер". Те са извършили редица нарушения, сред които и неподаване на данни в срок до комисията. Двете дружества вече нямат право да..

публикувано на 18.09.18 в 20:15

Ветеринари: Видимо няма болни животни в стадото на Ана Петрова в Болярово

Няма видимо болни животни в стадото на фермерката Ана Петрова. Това констатираха тримата ветеринари, които бяха допуснати във фермата доброволно.  Собствениците на фермата в Болярово допуснаха ветеринарните власти с условието, че ще бъде направена аутопсия на последното животно, за което те твърдяха, че е умряло от преяждане във фермата, както..

обновено на 18.09.18 в 19:21

Проф. Пламен Нинов е временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ

Проф. Пламен Нинов е временно изпълняващ длъжността директор на Националния институт по метеорология и хидрология. Кандидатурата му е предложена от синоптиците, които искат да се отделят от Академията.  Още в ранния следобед името на Нинов се очерта като най- компромисно. Синоптиците бяха против издигнатата кандидатура на БАН. А след срещата..

обновено на 18.09.18 в 19:12
Много училища в по-малките населени места имат хроничен проблем с недостиг на преподаватели.

Млад учител по физическо не успява да си намери работа на фона на недостига на преподаватели

За настоящата учебна година има дефицит на учители по изобразително изкуство, музика и физкултура, заяви наскоро председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. От година на година проблемът с недостига на педагогически кадрите се задълбочава. До края на месец септември трябва да се пенсионират около 3 500 учители, отделно, а още от..

публикувано на 18.09.18 в 18:10

Предложиха 160 работни места на поредната специализирана трудова борса в Кюстендил

12 работодатели предложиха 160 работни места на поредната специализирана трудова борса, организирана днес от бюрото по труда в Кюстендил. Отделно военното окръжие в града предостави 140 свободни работни места. Явиха се десетки безработни. Съзнателно трудовата борса беше за младежи до 29 години в Кюстендил заради високия процент на млади хора..

публикувано на 18.09.18 в 17:58