Директорът на "Обществени поръчки" в столичната община "Подуене" е в ареста за подкуп

Снимка: БГНЕС

Директорът на "Обществени поръчки" в столичната Община "Подуене" е в ареста след получен подкуп в размер на 10 хиляди лева. От прокуратурата и ГДБОП не съобщиха име, но по думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, това е жена, получавала пари и за други обществени поръчки.

Задържаната е известна на службите от миналата есен, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов:

"С действията на ГДБОП и прокуратурата развалихме една взаимноизгодна сделка. Може би някои от вас са очаквали, че в случая има белязани пари, няма такива, просто и взимащият, и даващият подкупа не очакваха, че правоохранителните органи знаят за тази сделка".

Прокурор Русинова уточни, че собственикът на фирмата, дал на общинската служителка пари, за да спечели обществена поръчка за саниране, е само свидетел и подробно е разказал за корупционната схема. 
Още от категорията

110 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явяват на националните изпити по български език и литература

110 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явяват на националните изпити по български език и литература. За поредна година те се провеждат в един и същи ден. Вариант 24 изтеглиха за матурата по Български език и литература за 12 клас. Както всяка година, вариантът беше генерирана рано сутринта в Министерството на образованието от над 11 милиона възможни..

обновено на 21.05.18 в 09:31
Национална спортна академия

НСА организира петото издание на конференцията "Спорт и сигурност“

Националната спортна академия (НСА) организира петото издание на конференцията "Спорт и сигурност“, която има за цел обединяване на научни знания, постигнати от международната научна област в областта на сигурността в спорта. В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" проф. Татяна Янчева, преподавател в Националната спортна..

публикувано на 21.05.18 в 09:24

БСП и ГЕРБ отиват на балотаж за кметския пост в село Галиче

Във врачанското село Галиче ще има втори тур на частичните местни избори за кмет.  Следващата неделя на балотаж ще се явят кандидатът на БСП Веселин Тушинов, който получи на  първия тур вчера 388 гласа и издигнатият от ГЕРБ Страхил Стоянов - с 369 гласа. Третият кандидат - Николай Банков от ВМРО, е със 141 гласа. При активност от 61 на сто..

обновено на 21.05.18 в 08:03

В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена своя празник отбелязва възрожденският град Елена

В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена своя празник отбелязва възрожденският град Елена.  Празникът се чества на тази дата от 28 години, обясни кметът на Елена Дилян Млъзев: "През 1990 година с решение на тогавашния временен изпълком е обявен денят 21 май за празник на град Елена. В двора на комплекс „Даскалоливницата“ по традиция..

публикувано на 21.05.18 в 07:55

Преглед на печата

"Отровни слухове текат от чешмите", пише вестник "Труд". Изданието обяснява, че неверни са се оказали слуховете, че във водата на територията на Столичната община има радиоактовни елементи и тежки метали като живак и олово. Водата е годна за пиене, уверяват отговорните институции, дпълва всекидневникът. "Червен блъф с водата и радиацията" - пише по..

публикувано на 21.05.18 в 07:20

Парата, отделяща се при вливането на лавата на вулкана Килауеа в Тихия океан, крие опасности

Ситуацията на Хавайте се влошава заради изригващия вулкан Килауеа, чиято лава продължава да се спуска зрелищно в Тихия океан, предаде Ройтерс. Две седмици след като фонтани от лава и отровен газ от вулкана принудиха стотици да напуснат домовете си, сега местните хора са изправени пред нова опасност -  специфична мъгла. Тя се образува при досега на..

публикувано на 21.05.18 в 04:43

Започва генерална асамблея на Световната здравна организация

Днес започва 71-вата сесия на Световната здравна асамблея на Световната здравна организация (СЗО) в Женева, която ще продължи до събота. Световната асамблея по здравеопазването е най-висшият орган за вземане на решения на СЗО. Българската делегация ще бъде водена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Основните дискусии ще бъдат фокусирани..

публикувано на 21.05.18 в 03:35