Зукърбърг ще се срещне с лидерите на групи от ЕП

Марк Зукърбърг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на „Фейсбук“ Марг Зукърбърг ще се срещне с лидерите на политически групи на Европейския парламент в Брюксел.

Очаква се разговорът да бъде през следващата седмица. Въпреки настояването на "Зелените" дискусиите няма да бъдат публично достъпни.

Повод за срещата стана скандалът с манипулирани от социалната мрежа лични данни, използвани за политическа реклама.

Още от категорията
Томислав Дончев

Дончев ще предложи електронно държавно хранилище за копия на информацията от всеки регистър

До 10 дни вицепремиерът Томислав Дончев ще предложи на правителството да създаде единно електронно държавно хранилище, където всеки регистър ще прави копие на информацията си. В началото на правителственото заседание днес Дончев коментира, че всеки електронен регистър трябва да е двойно и тройно подсигурен, което, очевидно, не било достатъчно, след..

публикувано на 15.08.18 в 09:46

Политологът Мехмед Мехмед: Популизмът няма да изведе Турция от кризата

"Ако ситуацията не се нормализира и турската лира не вземе малко въздух, най-вероятно ще има фалиращи фирми и висока безработица. Въпросът е дали при една такава икономическа криза, дали Ердоган ще оцелее." Това заяви в предаването "Преди всички" политологът Мехмед Мехмед. "Видяхме, че когато има политически кризи, той оцелява. Въпросът е сега,..

публикувано на 15.08.18 в 09:44
Валентин Радомирски

Валентин Радомирски: В Румъния е в ход вътрешно противоборство с геополитически измерения

"Румъния следва пътя, по който върви цяла Европа – партиите на статуквото се изчерпват. Магията на Лаура Кьовеши, разпространявана от редица издания у нас и на запад, се изчерпа от миналата година досега почти напълно след разкритията, че е подписвала противоконституционни секретни протоколи със службите за сигурност, на базата на които са били..

публикувано на 15.08.18 в 09:30
Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган

Турция рязко повиши митата върху вносни стоки от САЩ

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни стоки от САЩ. В това число са пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи турският държавен вестник. С указ, подписан от президента Реджеп Ердоган, се вдига със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто – върху алкохолните напитки, с 60 на сто – върху тютюна на листа. Увеличават..

публикувано на 15.08.18 в 08:40

МС ще одобри допълнително финансиране за вузовете и БАН

Правителството ще одобри доклада за касовото изпълнение на бюджета през първото полугодие на годината. Излишъкът надхвърля 2 милиарда лева. На своето заседание днес правителството ще одобри допълнително финансиране за държавните висши училища и за Българската академия на науките. Определен ще бъде и новият, по-висок, размер на линията на бедност за..

обновено на 15.08.18 в 07:27
Сребреница Поточари

Република Сръбска настоява за нов доклад за Сребреница

Парламентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина прие резолюция, с която овласти регионалното правителство да оттегли признанието на босненските сърби за клането в Сребреница през 1995 година, предаде Ройтерс. Решението на Скупщината в Баня Лука беше взето по инициатива на президента на Република Сръбска Милорад Додик, който се е кандидатирал за..

публикувано на 15.08.18 в 05:23

Русия изненадана от отказа на Запада да участва в инициативата ѝ за връщане на сирийските бежанци в родината им

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че Москва е изненадана от нежеланието на Запада да се присъедини към нейната инициатива за връщане на сирийските бежанци в родината им, предаде Ройтерс. "Огромна част от Сирия вече е освободена от терористи. Време е да се възстановява инфраструктурата и да започне завръщането на..

публикувано на 15.08.18 в 01:36