Пожар и взривове в склад за боеприпаси доведоха до евакуацията на няколко хиляди души в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пожар и взривове в склад за боеприпаси доведоха до евакуацията на няколко хиляди души в Русия. Склад за боеприпаси горя край град Пугачово в Република Удмуртия.

В района е обявено извънредно положение. Близката магистрала е затворена заради продължаващите експлозии. Гасенето се извършва само от въздуха, в акцията са включени самолет и пожарен влак.


Още от категорията

Пожар изпепели читалището в село Гложене

Пожар изпепели читалището в село Гложене, община Козлодуй. Огънят е тръгнал от близка сграда рано тази сутрин. За "Хоризонт"  кметът на селото Петко Петков съобщи, че сградата на читалището е напълно унищожена, както и целият инвентар: "Изгоря целият покрив. Падна вътре в читалището, изгоря и вътре каквото има и останаха стените. Не са изгорели всички..

обновено на 15.08.18 в 11:30

29-годишен мъж от судански произход е извършителят на нападението пред парламента в Лондон

Британските власти официално съобщиха името на мъжа, който вчера се вряза с автомобила си в защитните заграждания на парламента в Лондон, ранявайки трима души. Това е 29-годишният Салих Хатер, британски гражданин, от судански произход.  Хатер все още е в полицейски участък в Южен Лондон, където е разпитван. Междувременно полицията продължава да претърсва..

публикувано на 15.08.18 в 11:06
Михаил Ходорковски

Ходорковски ще подпомага разследвания на престъпленията срещу журналисти

Бизнесменът Михаил Ходорковски и бившият съсобственик на ЮКОС Леонид Невзлин създадоха фондация за международни разследвания на престъпленията срещу журналисти. Това съобщи Ходорковски на страницата си във Фейсбук, съобщава БГНЕС. Ходорковски и Невзлин са..

публикувано на 15.08.18 в 10:51

Преглед на чуждестранния печат

За да извлича пари от Сръбската фабрика за стъкло, българският олигарх Цветан Василев е укрил парични трансакции от Народната банка на Сърбия и след това е поискал смяна на съдията по фалита, който разкри това, пише в днешния си брой белградският вестник  Блиц . Изданието разисква искането на Василев придобитото от него предприятие да бъде фалирано, с..

публикувано на 15.08.18 в 09:59

Започва антиспин кампания в Пазарджик

Регионалната здравна инспекция в Пазарджик започва от днес антиспин кампания, която е част от започващата днес едномесечна национална кампания.  В рамките на един месец от днес плажуващите на басейните в областта ще получават здравно-информативни материали, чрез които ще се разясняват начините за предпазване от ХИВ и сексуално-предавани инфекции. На..

публикувано на 15.08.18 в 08:55

Свещеници насилвали сексуално над 1000 деца, сочи доклад за католическата църква в САЩ

Свещеници са насилвали сексуално повече от 1000 деца. Тези констатации показа доклад за католическата църква в Съединените щати.  В мащабен скандал е въвлечена католическата църква в щата Пенсилвания. Смята се, че стотици свещеници са извършвали сексуално насилие над повече от 1000 деца от 40-те години на миналия век досега, а висши служители в..

публикувано на 15.08.18 в 08:47

Действия в условия на криза и поемане на политическа отговорност заради срива в Търговския регистър

Потребителите на търговския регистър и регистъра на юридическите лицa с нестопанска цел вече могат го да ползват, но само за справки за актуално състояние. От страницата си в интернет Агенцията по вписванията се извинява на граждани и юридически лица за причиненото неудобство. "Характерът на технологичните процеси предполага..

обновено на 15.08.18 в 08:46