Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С митинг-концерт пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестите си

| обновено на 17.05.18 в 13:56
Пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестните си действия с митинг-концерт.
Снимка: БГНЕС

С митинг-концерт пред Войнишния мемориал пред НДК музикалните състави на БНР продължават протестите си. Те настоява за 50-процентно увеличение на заплатите. Протестът започна с изпълнения на Оркестъра за народна музика и Биг бенда на БНР. 
 

В тяхна подкрепа варненски музиканти организират концерт. Той ще се състои на сцена "Раковина" в Морската градина на Варна. Входът е свободен. Участие са заявили популярни музиканти, сред които Антоанела Петрова, Полина Антонова, Нейчо Петров – Реджи, Страцимир Павлов, Нейко Бодуров, Стоян Роянов.

Пред "Хоризонт" певицата Антоанела Петрова обясни мотивите за инициативата: "Първо, защото всеки един от нас е работил с тези хора и знае какъв професионализъм се крие и усърдие, и колективно мислене, и всичко. И смятаме, че те трябва да съществуват, защото иначе в културно отношение България би загубила ужасно много. Това са състави, които прославят по някакъв начин България и показват лицето ѝ пред света, тъй като тези записи се слушат на много места и съответно обрисуват културният облик на една държава".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна