Питай Професора

Проф. Веселин Димитров
Снимка: БГНЕС
За 20-годишнината от създаването на музейната експозиция за история на радиото в България и 80-годишнината от рождението на проф. д-р Веселин Димитров в „Нашият ден“ говорим с директора на университетското радио „Алма Матер“ и на самата експозиция Таня Симеонова ден преди официалното ѝ наименуване на името на Професора.

„Предстои много пъти да преглъщаме думите „питай Професора“, живата енциклопедия на Факултета по журналистика. Сега разбирам колко лекомислено употребявахме думата „доайен“, едва ли не като вид вечна категория, каза преподавателят във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет Снежана Попова през 2009 година, след като радиото и неговите хора загубиха Професора. Отново ли го печелим сега, когато името му е на едно от местата, където трябва да бъде?
Още от категорията

Пожар изпепели читалището в село Гложене

Пожар изпепели читалището в село Гложене, община Козлодуй. Огънят е тръгнал от близка сграда рано тази сутрин. За "Хоризонт"  кметът на селото Петко Петков съобщи, че сградата на читалището е напълно унищожена, както и целият инвентар: "Изгоря целият покрив. Падна вътре в читалището, изгоря и вътре каквото има и останаха стените. Не са изгорели всички..

обновено на 15.08.18 в 11:30

29-годишен мъж от судански произход е извършителят на нападението пред парламента в Лондон

Британските власти официално съобщиха името на мъжа, който вчера се вряза с автомобила си в защитните заграждания на парламента в Лондон, ранявайки трима души. Това е 29-годишният Салих Хатер, британски гражданин, от судански произход.  Хатер все още е в полицейски участък в Южен Лондон, където е разпитван. Междувременно полицията продължава да претърсва..

публикувано на 15.08.18 в 11:06
Михаил Ходорковски

Ходорковски ще подпомага разследвания на престъпленията срещу журналисти

Бизнесменът Михаил Ходорковски и бившият съсобственик на ЮКОС Леонид Невзлин създадоха фондация за международни разследвания на престъпленията срещу журналисти. Това съобщи Ходорковски на страницата си във Фейсбук, съобщава БГНЕС. Ходорковски и Невзлин са..

публикувано на 15.08.18 в 10:51

Преглед на чуждестранния печат

За да извлича пари от Сръбската фабрика за стъкло, българският олигарх Цветан Василев е укрил парични трансакции от Народната банка на Сърбия и след това е поискал смяна на съдията по фалита, който разкри това, пише в днешния си брой белградският вестник  Блиц . Изданието разисква искането на Василев придобитото от него предприятие да бъде фалирано, с..

публикувано на 15.08.18 в 09:59

Започва антиспин кампания в Пазарджик

Регионалната здравна инспекция в Пазарджик започва от днес антиспин кампания, която е част от започващата днес едномесечна национална кампания.  В рамките на един месец от днес плажуващите на басейните в областта ще получават здравно-информативни материали, чрез които ще се разясняват начините за предпазване от ХИВ и сексуално-предавани инфекции. На..

публикувано на 15.08.18 в 08:55

Свещеници насилвали сексуално над 1000 деца, сочи доклад за католическата църква в САЩ

Свещеници са насилвали сексуално повече от 1000 деца. Тези констатации показа доклад за католическата църква в Съединените щати.  В мащабен скандал е въвлечена католическата църква в щата Пенсилвания. Смята се, че стотици свещеници са извършвали сексуално насилие над повече от 1000 деца от 40-те години на миналия век досега, а висши служители в..

публикувано на 15.08.18 в 08:47

Действия в условия на криза и поемане на политическа отговорност заради срива в Търговския регистър

Потребителите на търговския регистър и регистъра на юридическите лицa с нестопанска цел вече могат го да ползват, но само за справки за актуално състояние. От страницата си в интернет Агенцията по вписванията се извинява на граждани и юридически лица за причиненото неудобство. "Характерът на технологичните процеси предполага..

обновено на 15.08.18 в 08:46