Питай Професора

Проф. Веселин Димитров
Снимка: БГНЕС
За 20-годишнината от създаването на музейната експозиция за история на радиото в България и 80-годишнината от рождението на проф. д-р Веселин Димитров в „Нашият ден“ говорим с директора на университетското радио „Алма Матер“ и на самата експозиция Таня Симеонова ден преди официалното ѝ наименуване на името на Професора.

„Предстои много пъти да преглъщаме думите „питай Професора“, живата енциклопедия на Факултета по журналистика. Сега разбирам колко лекомислено употребявахме думата „доайен“, едва ли не като вид вечна категория, каза преподавателят във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет Снежана Попова през 2009 година, след като радиото и неговите хора загубиха Професора. Отново ли го печелим сега, когато името му е на едно от местата, където трябва да бъде?
Още от категорията

ЕС ще стартира от догодина пилотни проекти за европейски университети

ЕС ще стартира от догодина пилотни проекти за Европейски университети - мрежи от учебни заведения, в които може да се получи диплома с комбиниране на следване в различни страни от ЕС, обявиха българското председателство на ЕС и Европейската комисия, цитирани от Франс прес. Европейската комисия иска да лансира пилотни проекти през 2019 и 2020..

публикувано на 23.05.18 в 03:54

Журналисти пристигнаха в Северна Корея, за да отразят закриването на полигона за ядрени опити

Няколко десетки журналисти от Китай, Русия, САЩ и Великобритания пристигнаха в Северна Корея, за да отразят закриването на полигона за ядрени опити в страната, съобщи Асошиейтед Прес. Събитието ще продължи от днес до петък. В страната не бяха допуснати южнокорейски репортери, които първоначално трябваше да участват, заради съвместните военни учения на САЩ..

публикувано на 23.05.18 в 02:23

Германските власти не връщат осъден българин заради съмнения за лоши условия в българските затвори

Германските власти бавят изпълнението на издадена от Окръжния съд в Добрич Европейска заповед за арест заради съмнения за лоши условия в българските затвори. Това стана ясно днес по време на поредното заседание по наказателно дело срещу подсъдим за държане и разпространение на наркотици. В Германия същото лице е било задържано във връзка с разследване за..

публикувано на 23.05.18 в 01:54

3D визуализация на „История Славяноболгарская“ бе прожектирана на голям екран в Европейската комисия

3D визуализация на „История славянобългарска“ бе прожектирана на голям екран в Европейската комисия като част от отбелязването на празника на българската просвета и култура – 24-ти май. Проявата, организирана от еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел, събра министри, евродепутати, представители на българската общност в Брюксел...

обновено на 23.05.18 в 01:51

Олег Петков: В последните месеци постигнатото в областта на сигурността е повече от направеното през последните 10 години

В последните месеци постигнатото в областта на общата политика за сигурност и отбрана е повече от направеното през последните 10 години. Това посочи заместник-министърът на Българското европредседателство Олег Петков при откриването на Олимпиадата по обща политика за сигурност и отбрана, която се провежда в Националния военен университет във Велико..

публикувано на 23.05.18 в 01:13

Пореден протест срещу решението български архиереи да не участват в тържествата за 1000-години Охридска архиепископия

Около 30-ина протестиращи се събраха тази вечер пред Синодалната палата с искане български духовници да участват в тържествата в Македония  по случай 1000-годишнината от създаването на Охридската архиепископия   и да отслужат общ молебен, съвместно с македонските духовници на гроба на свети Кирил в Рим, където на 24-ти май ще присъстват премиерите..

публикувано на 22.05.18 в 19:27

Паралелни протести "за" и "против" АЕЦ "Белене" в София

Два протеста - "за" и "против" АЕЦ "Белене", се провеждат едновременно на площада пред Министерския съвет в София.  Новата  ядрена централа трябва да е с държавно участие, каза Георги Първанов , който дойде на митинга в подкрепа на проекта "Белене".   АБВ  е "за" висока технология и близо 50 хиляди нови работни места, обясни Първанов: "Да..

публикувано на 22.05.18 в 19:19