Питай Професора

Проф. Веселин Димитров
Снимка: БГНЕС
За 20-годишнината от създаването на музейната експозиция за история на радиото в България и 80-годишнината от рождението на проф. д-р Веселин Димитров в „Нашият ден“ говорим с директора на университетското радио „Алма Матер“ и на самата експозиция Таня Симеонова ден преди официалното ѝ наименуване на името на Професора.

„Предстои много пъти да преглъщаме думите „питай Професора“, живата енциклопедия на Факултета по журналистика. Сега разбирам колко лекомислено употребявахме думата „доайен“, едва ли не като вид вечна категория, каза преподавателят във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет Снежана Попова през 2009 година, след като радиото и неговите хора загубиха Професора. Отново ли го печелим сега, когато името му е на едно от местата, където трябва да бъде?
Още от категорията
Мая Манолова

„Топлофикация София“ ще бъде във фокуса на вниманието на Мая Манолова оттук - нататък

„Топлофикация София“ ще бъде във фокуса на вниманието на омбудсмана Мая Манолова оттук - нататък. Това каза самата Манолова, при отчета за дейността си на поста за първите 3 години, откакто беше избрана. Близо 100 хиляди души са потърсили съдействието на Мая Манолова до този момент, а в т.н. „Бяла книга“, институцията е събрала проблемите,..

обновено на 20.10.18 в 14:00

Петокласници програмираха роботи в първо СУ "Пенчо П. Славейков" в София

Петокласници програмираха роботи в първо СУ "Пенчо П. Славейков" в София. Инициативата е в рамките на Европейската седмица на програмирането, която се провежда за шеста поредна година. 294 е броят на иновативните училища, казва замeстник-образователният министър Деница Сачева. Това е близо 10 процента от всички близо 2400 учебни..

обновено на 20.10.18 в 13:38

Глобиха кмета на Дупница заради липсата на имена и номера на улиците в с. Баланово

Кметът на Дупница Методи Чимев и председателят на Общинския съвет Емил Гущеров са глобени по 250 лева заради липсата на именувани улици и номера на сградите в близкото с. Баланово. Решението на Комисията за защита от дискриминация е от 20 септември. Срещу практиката, считана за дискриминационна, да няма име и номера на улиците в Баланово,..

публикувано на 20.10.18 в 13:15

Световен ден за борба с остеопорозата

Здравно-образователна кампания за борба с остеопорозата се провежда днес в туристическата местност Ксилифор край Велико Търново. Инициативата е част от есенното издание на кампанията за спорт и здраве в старата столица "Движи се и победи". 20-ти октомври е Световен ден за борба с остеопорозата. Намаляването на костната маса се среща при..

публикувано на 20.10.18 в 13:04

Себастиан Ашър, Би Би Си: Смъртта на Хашоги финално разруши образа на престолонаследника на Саудитска Арабия

„Не искам демокрация, искам хората да могат да говорят свободно! Искам минимума“, заявява Джамал Хашоги в телевизионно интервю преди време. Днес дори американският президент Доналд Тръмп признава открито, че за тези си искания саудитецът е платил с живота си. Независимо какви са били първоначалните намерения на саудитеца през..

публикувано на 20.10.18 в 12:29

Първи сняг на връх Мусала

Сняг покри връх Мусала за първи път този сезон. Синоптиците предупреждават, че тази събота и неделя започва промяна на времето и през идните дни температурите ще се понижат. Облачността днес над по-голямата част от страната ще е значителна и на много места се очаква да има превалявания. Максималните температури ще са между 17 и 22..

публикувано на 20.10.18 в 12:11
Ришки проход

Затварят за два часа движението на всички МПС-та Ришкия проход

От 12.00 до 14.00 часа днес ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства /МПС/ през Ришкия проход, съобщиха от пътната агенция. Ограничението е заради извършването на следствен експеримент. Алтернативните маршрути на пътя Шумен - Карнобат са проходите „Айтоски“, „Републиката“ и „Котленски“.

публикувано на 20.10.18 в 11:28