Eмисия новини
от 20.00 часа

Борисов: Европейските лидери се ангажираха спорните текстове в пакет "Мобилност" да бъдат разгледани още веднъж

БСП също настоява за постигане на компромис при приемане на пакета за мобилност, за да не бъдат ощетени българските превозвачи

| обновено на 17.05.18 в 11:42
Превочвачите излязоха на национален протест срещу ограниченията в европейския пакет "Мобилност"
Снимка: БГНЕС

Новите европейски изисквания за международните превози са били обсъдени на лидерската среща снощи, съобщи премиерът Бойко Борисов. Европейските лидери са поели ангажимент текстовете, срещу които българските компании протестират, да бъдат разгледани още веднъж.

"Основният им  аргумент е, че нашите шофьори биват третирани по лош начин – не спят на хубави места, не поддържат най-добрите хигиенни навици, в смисъл поради спецификата на своята работа", коментира Борисов. 

БСП също настоява за постигане на компромис при приемане на европейския пакет за мобилност, за да не бъдат ощетени българските превозвачи. Това обяви Корнелия Нинова след среща с председателя на групата на европейските социалисти и демократи в Европейския парламент Удо Булман. Аргументите ѝ: 

"Така както е предложен, пакетът за мобилност е неприемлив, ощетява българския транспортен бранш. Трябва да се намери друго, компромисно решение, така че да няма дискриминация спрямо България и по-малките страни".

Вчера на среща с депутати от ГЕРБ  председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер защити предложенията на българското правителство и изрази недоумение от отказа на лява партия като БСП да защитава социалните права на работещите в български превозвачески фирми.

Още от

Последно в България

Всички новини в България: днес | вчера

Най-четени