Борисов: Европейските лидери се ангажираха спорните текстове в пакет "Мобилност" да бъдат разгледани още веднъж

БСП също настоява за постигане на компромис при приемане на пакета за мобилност, за да не бъдат ощетени българските превозвачи
| обновено на 17.05.18 в 11:42
Превочвачите излязоха на национален протест срещу ограниченията в европейския пакет "Мобилност"
Снимка: БГНЕС

Новите европейски изисквания за международните превози са били обсъдени на лидерската среща снощи, съобщи премиерът Бойко Борисов. Европейските лидери са поели ангажимент текстовете, срещу които българските компании протестират, да бъдат разгледани още веднъж.

"Основният им  аргумент е, че нашите шофьори биват третирани по лош начин – не спят на хубави места, не поддържат най-добрите хигиенни навици, в смисъл поради спецификата на своята работа", коментира Борисов. 

БСП също настоява за постигане на компромис при приемане на европейския пакет за мобилност, за да не бъдат ощетени българските превозвачи. Това обяви Корнелия Нинова след среща с председателя на групата на европейските социалисти и демократи в Европейския парламент Удо Булман. Аргументите ѝ: 

"Така както е предложен, пакетът за мобилност е неприемлив, ощетява българския транспортен бранш. Трябва да се намери друго, компромисно решение, така че да няма дискриминация спрямо България и по-малките страни".

Вчера на среща с депутати от ГЕРБ  председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер защити предложенията на българското правителство и изрази недоумение от отказа на лява партия като БСП да защитава социалните права на работещите в български превозвачески фирми.

Свързани новини
Около сто автобуса и сто тежкотоварни автомобила ще се включат в протеста от Четвърти километър на булевард

Превозвачите на протест срещу европейския пакет "Мобилност"

Българските превозвачи излязоха на национален протест. Целта е в деня, когато в столицата се провежда европейската среща на върха, лидерите на общността да бъдат убедени в размера на щетите, които ще нанесат предложените промени, заложени в..

обновено на 17.05.18 в 12:54

Най-голямата бизнес организация в Европа е против някои текстове в пакета за мобилност

Някои от пунктовете в европейския пакет за мобилност са заплаха за функционирането на пазара. Това заяви за Българското национално радио генералният директор на най-голямата бизнес организация в Европа – BusinessЕurope, Маркус Байрер. От..

публикувано на 17.05.18 в 13:33
Още от категорията

Хайко Маас: САЩ трябва да обмисли последиците от изтегляне от договора

Германският външен министър Хайко Маас каза, че САЩ би трябвало да обмислят последиците, както за Европа, така и за бъдещите усилия за разоръжаване - от изтегляне от международен догово р, насочен към премахване на цяла категория ядрени оръжия,..

публикувано на 21.10.18 в 19:49
Рияд призна в събота, че журналистът Джамал Хашоги е бил убит в консулството на страната в Истанбул (на снимката е входът на мисията) на 2 октомври 2018 г.

Западът иска Саудитска Арабия спешно да разясни смъртта на Хашоги

Европа и САЩ, както и Турция, увеличиха днес натиска над Саудитска Арабия да разясни как журналистът дисидент Джамал Хашоги е умрял в консулството на страната в Истанбул, показвайки недоволство от досегашните обяснения. Франция, Германия..

публикувано на 21.10.18 в 19:04

Договорът за ракетите ще бъде тема на посещението на Болтън в Москва

Съдбата на договора за ракетите със среден обсег ще бъде и тема на разговорите в Москва на Джон Болтън - съветник на американския президент Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност, който вече пристигна в руската столица...

обновено на 21.10.18 в 18:42

Хашим Тачи: Македония е на крачка по-близо до ЕС и НАТО

Македония е на крачка по-близо до ЕС и НАТО, след като гласува промените в Конституцията с и, които й отварят пътя за преименуване в Република Северна Македония. Това написа във Фейсбук косовският президент Хашим Тачи. Той приветства решението на..

публикувано на 21.10.18 в 17:57
Йорданският крал Абдула II

Йордания иска Израел да ѝ върне земи, дадени под наем

Крал Абдула II съобщи днес, че Йордания е информирала Израел, че иска да ѝ бъдат върнати парцели от нейна територия, дадени под наем с договора за мир от 1994 г., предаде АФП. „Информирахме Израел, че слагаме край на анексите по мирния договор,..

публикувано на 21.10.18 в 17:48
Джамал Хашоги

Турция няма да допусне "покриване" на детайли около смъртта на Хашоги

Турция ще извади наяве всичко във връзка с убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, заяви говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик.  Той посочи, че Анкара провежда свое независимо разследване по случая и..

обновено на 21.10.18 в 17:43
Михаил Горбачов

Горбачов: Оттеглянето на САЩ от Договора за ракетите връща политиката за ядрено разоръжаване назад

Намерението на САЩ  да се оттеглят от Договора за ракетите със среден обсег е опит да се ревизира и върне назад политиката за ядрено разоръжаване, заяви бившият президент на СССР Михаил Горбачов. В интервю за “Интерфакс“ той изрази увереност, че..

публикувано на 21.10.18 в 17:34