Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Соколов пожела успех на националите

Цветан Соколов се срещна със съотборниците си от националния отбор
Снимка: БФВ

Диагоналът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Цветан Соколов се завърна в България, като веднага дойде в зала "Арена Армеец", за да поздрави своите съотборници. Той изрази пълната си подкрепа към отбора за предстоящите отговорни състезания - Волейболна лига на нациите и Световното първенство, на което домакини са България и Италия.

Останалите играчи от националния отбор и селекционерът Пламен Константинов приеха много радушно присъствието на Соколов на вчерашната тренировка и му пожелаха бързо възстановяване. Момчетата обещаха, че ще играят и за него в очакваните с огромен интерес от българските фенове на волейбола мачове.

"Съжалявам, че поради обстоятелствата няма да мога да взема участие във Волейболната лига на нациите и Световното първенство. Оставам твърдо до отбора и ще го подкрепям във всеки един момент от предстоящите изпитания. Вярвам, че момчетата имат огромна мотивация и силен отборен дух. Сигурен съм, че ще покажат най-доброто от себе си, особено пред великолепната родна публика. Пожелавам успех на отбора и вярвам, че "лъвовете" отново ще станат повод за българска национална гордост", зяяви на официалния сайт на БФВолейбол Цветан Соколов.

Състезателят на италианския „Лубе“, който страда от травма в коляното, ще претърпи операция на 4 юни. Според лекарите проблемът е сериозен и елитният ни волейболист ще отсъства повече от очакваното. Прогнозите за завръщането на Цецо Соколов на терена са за началото на 2019 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна