Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нито един отпечатък не свързва обвиняемите за атентата в Сарафово с участието им в престъплението

Снимка: БГНЕС

Нито един отпечатък не свързва обвиняемите за атентата на летището в Бургас, при който загинаха 6-ма души, с участието им в престъплението. Това стана ясно на изнесеното в морския град заседание по делото.

Редица дактилоскопски експертизи са изготвени на веществени доказателства по делото за атентата през 2012 година. Сред тях са фалшивите документи на името на Жак Филип Мартен и Ралф Лико, договори за наем на коли, банкноти, кутии от мобилни телефони. Повечето от отпечатъците не са годни за изследване или са на българи. Единствено на един от контрактите има шест следи, които не са в нашия масив. Това не доказва никакво участие на обвиняемите Мелиад Фара и Хасан ел Хадж Хасан, поясниха служебните им адвокати. Прокурор Красимир Тренчев бе категоричен, че има достатъчно доказателства по делото въпреки липсата на отпечатъци:

"Това са договорите, с които са наемали и автомобилите, които са ползвали".

И ДНК експертизите не дават никакви доказателства. Кръвните проби са били негодни за анализ, а на дрехи, хавлия и куфар, които са изследвани, е имало ДНК на повече от един човек. Делото продължава в София на 13 юни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна