Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът с демонстративно участие във фестивала на Алина Кабаева

Снимка: БГНЕС

Ансамбълът ни по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова заминават за Москва, където ще участват демонстративно във фестивала, който организира една от най-големите звезди в този спорт -  Алина Кабаева.

Тимът получи наградата за отбор на месец април в анкетата на спортните редакции, организирана от Пресклуб „България“.

През април българските гимнастички завоюваха титлите в многобоя и на финала на пет обръча, както и бронз на финала на три топки и две въжета на Световната купа в София, а освен това сребърен медал в многобоя и две златни отличия на финалите на Световната купа в Баку (Азербайджан).

"Благодарим много за тази награда, която печелим за втори пореден месец. Съчетанията ни вече са доста добре изработени, въпрос на психика е на състезанията да ги изиграем по най-добрия начин. Доста добре се представяме на последните турнири. Най-важното състезание за този полусезон е европейското първенство в Испания. Надяваме се да играем стабилно и си покажем композициите възможно най-добре", каза капитанът на ансамбъла Симона Дянкова.

Отборът участва на турнир в Гуадалахара, Испания, в началото на месеца, за да види залата, в която ще се проведе европейското първенство. Единствената промяна, която се е наложила, е да бъде сменен цвета на въжетата, за да се виждат по-добре.

"Залата е много хубава. Беше емоционално състезание, публиката ни хареса много. Имаше и много българи", добави Дянкова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени