Eмисия новини
от 08.00 часа

Колоездачът, който блъсна дете в Южния парк, излиза от ареста срещу гаранция от 1000 лева

Борислав Миланов, който блъсна с велосипед дете в Южния парк в София и после избяга, излиза от ареста. Решението е на Софийския градски съд и не подлежи на обжалване.

Въпреки, че градските съдии се съгласиха с първоинстанционния районен съд, че има достатъчно доказателства, че именно Миланов е причинил средна телесна повреда на малката Тея, за което той направи и пълни самопризнания, го пуснаха от ареста срещу "парична гаранция” в размер на 1000 лева, защото прецениха, че няма опасност да се укрие. Съдът обсъди данните за криминалните прояви на Борислав Миланов, но констатира, че престъпленията, за които е бил осъждан, са леки и затова от тях не следва автоматично, че той е с висока степен на обществена опасност.

От материалите по делото стана ясно, че свидетели, сред които и майката на детето, са разказали, че след инцидента мъжът си тръгнал, без дори да се поинтересува от състоянието на Теа, в което съдия Петя Крънчева разчете поведение на уплашен и паникьосан човек, който не е възприел правилно обстановката. Когато осъзнал случилото се, се е предал, с което пък дал шанс разследването да приключи в бързи срокове:

"Моля да бъда освободен от ареста, за да помогна с каквото мога на детето и семейството му”, каза пред съда Борислав Миланов.

Още от