Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пирин“ побутна „Витоша“ към Втора лига

„Пирин“ побутна „Витоша“ към Втора лига
Снимка: Спортал

Отборът на „Пирин“ победи като гост „Витоша“ с 1:0 в първи мач за разпределение на местата от 11-о до 14-о на Първа лига по футбол. Така тимът от Благоевград побутна бистричани към Втора лига, защото загубилият след реванша в понеделник изпада директно. Спечелилият ще играя бараж с тим от Втора лига за оставане в елита. Единственият гол на стадиона в Бистрица реализира Юлиян Попев в 58-ата минута.

Съставът на „Витоша“ направи първата много сериозна ситуация за гол в 36-та минута, когато Стефан Христов стреля към вратата на гостите и топката бе избита от голлинията. Иначе благоевградчаните бяха по-опасни, но няколко неточни удара, най-добрият от които на Анти Рениа, оставиха мача без гол до полувремето.

„Витоша“ пропусна второ добро положение в 52-та минута чрез Григор Долапчиев, а шест по-късно гостите поведоха в резултата. Конър Хендерсън центрира от ъглов удар и Юлиян Попев вкара с глава. „Витоша“ бе отново близо до изравняване в 71-та минута, но Долапчиев не улучи вратата. Последваха минути на игрово предимство за бистричани, които обаче не успяха да вкарат гол, въпреки че създадоха доста положения. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!