Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С Детското.БНР в морската столица Варна

Снимка: varnacityartgallery.com

В търсене на приключения и забавления екипът на Детското.БНР ще посети град Варна. Да знаете, че там децата въобще не скучаят!
Тази неделя, 20 май, първо ще Ви заведем в една от залите на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ в морската столица малко царство на въображението и измислиците.
Ще разгледаме детската изложба „Азбука на въображението“ и ще ви срещнем с малките художници Алекс, Доротея и Мартин от творческия клас на художника Виктория Георгиева-Mouse, както и със самата Вики.

И понеже заговорихме за измислици – забъркали сме Ви и една изненада! В Детското.БНР тази неделя ще чуете и гласа на Джани Родари, който разказва за бъдещата си книга „Граматика на фантазията“.
Ако откриването на отдавна забравени съкровища Ви влече, не изпускайте Детското.БНР в неделя! Археологическият музей в град Варна има свой Детски учебен музей. В по-топлите месеци там можете да бъдете истински археолози и да търсите древни предмети, заровени в двора на музея. Ние пък ще ви заведем на едно от най-обичаните от децата ателиета, които се провеждат там – това за керамика.

Детското.БНР може да слушате по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио на 20 май, в неделя, от 8:30 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени