Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо седем часа продължиха разпитите на свидетели по делото срещу бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич

Снимка: архив

Близо седем часа продължиха разпитите на свидетели по делото срещу бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич Стелиян Митев. Обвинението срещу него беше повдигнато от Специализираното звено „Антикорупция“ и е за неизпълнение на служебните му задължения, с цел да набави облага за две търговски дружества, едното от които е собственост на баща му.

В обвинението си Прокуратурата твърди, че подсъдимият Стелиян Митев е позволил неправомерно ползване на имот от държавния поземлен фонд в землището на село Кранево и не е предприел действия по премахването на незаконните постройки и преместваеми обекти в него. 

Да дадат показания са били призовани четирима свидетели, между които и родителите на обвиняемия, които са отказали да свидетелстват.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 28 юни, когато се очаква да бъде изслушан още един свидетел, както и подсъдимият.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени