Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

178 000 лева печалба и 2 милиона лева задължения отчете общинската болница в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

178 000 лева печалба отчита за миналата година общинската болница в Дупница. В същото време задълженията й са за близо 2 милиона лева. Въпреки това персоналът получава заплатите си редовно, стана ясно на днешното заседание на общинския съвет, който прие одита на лечебното заведение.

Задълженията на болницата намаляват и от 1 януари нови задължения няма, казаха от счетоводството на здравното заведение, което от тази година се управлява от прокурист, след шестима сменили се медицински управители за последните три години. 333 000 лева е надлимитната дейност на болницата, които не са и изплатени от здравната каса. Въпреки сериозните финансови трудности 149-мата щатни специалисти лекари, персонал, администрация редовно получават заплатите си.

"Аз съм безпартийна, а моята кауза сега е съдбата на общинската болница. Това не е болница нито на ГЕРБ, нито на БСП, на демократи и пр. Това е болницата на всички жители на община Дупница.", каза при дебатите прокуристът Мария Иванова. Има съветници, които се опитвали да и държат сметка и дори да и отправят устни заплахи и закани, добави тя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени