Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" завърши с победа сезона в Испания

"Севиля"
Снимка: Архив

"Севиля" завърши сезона с минимална победа 1:0 у дома срещу "Алавес" в мач от последния 38-и кръг в испанския шампионат по футбол. Гол на Висам Бен Йедер след пас на Франко Васкес в 28-ата минута осигури успеха в полза на отбора от Андалусия. Севилци, които достигнаха до финала за купата на Испания по-рано през сезона, завършват на седмото място в крайното класиране с актив от 58 точки и ще участват в квалификациите на турнира "Лига Европа". "Алавес" е на 13-та позиция в Примера дивисион с 47 точки.
В друга среща от кръга изпадналият от елита "Малага" загуби с 0:1 пред собствена публика от "Хетафе". Лоик Реми от дузпа в 73-ата минута донесе трите точки в полза на столичани. "Хетафе" завършва кампанията на осма позиция с 55 точки, докато "Малага" е на последното 20-то място със само 20 спечелени точки.
"Лас Палмас" загуби с 1:2 у дома от състава на "Жирона". Домакините загубиха мястото си в първа дивизия, след като имат само 22 точки на 19-ата позиция. Жирона е на девето място с 51 точки.
"Леганес" победи с 3:2 пред собствена публика тима на "Бетис", докато "Селта" надигра "Леванте" у дома с 4:2. "Бетис" ще играе в "Лига Европа" през следващата кампания, докато "Леганес", "Селта" и "Леванте" нямаха проблеми със запазването на елитния си статут в Испания.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени