Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монако" спечели второто място във френския шампионат

Монако
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Монако" спечели второто място във френския футболен шампионат след победата си с 3:0 като гост срещу "Троа" в мач от последния 38-и кръг. Два гола на Рони Лопес дадоха надежден аванс в полза на монегаските. Крилото се разписа в 22-ата и в 71-ата минута. Жорди Мбула в третата минута на добавеното време осигури класическия успех в полза на гостите. "Монако" е на второ място в крайното класиране в Лига 1 с актив от 80 точки и през следващия сезон ще играе в Шампионската лига. "Троа" заема 19-то място със само 33 спечелени точки и изпада във втора дивизия.
В друга среща от кръга "Лион" победи трудно с 3:2 у дома "Ница" и остава на трета позиция. "Лион" изостана в резултата след 18 минути игра след попадение на Аласан Плеа, но след почивката направи пълен обрат с головете на Мемфис Депай в 48-ата и в 65-ата минута. Холандският национал Депай оформи своя хеттрик четири минути преди края на редовното време, а Плеа беше точен в 89-ата минута на мача. "Хлапетата" са на трета позиция в крайното класиране със 78 точки, а "Ница" е на осмо място.
"Марсилия" победи с 2:1 у дома тима на "Амиен" и завършва на четвърта позиция в крайното класиране в Лига 1. "Амиен" е на 13-то място с 45 точки.
От елита във Франция изпада и съставът на "Метц", докато "Тулуза" ще участва в плейоф за запазване на мястото си в първа дивизия.
В последния ден от кампанията шампионът "Пари Сен Жермен" направи равенство 0:0 на терена на "Каен". Точката гарантира на домакините участието им в Лига 1 и през следващия сезон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна