Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ си осигури бараж за Лига Европа срещу „Черно море“, а ЦСКА-София победи „Берое“

Снимка: БФС

„Левски“ победи с 2:0 „Верея“ и си осигури място в баража за Лига Европа, където съперник на "сините" ще бъде „Черно море“. И двете попадения на „Трейс Арена“ паднаха след почивката и бяха дело на бразилеца Паулиньо. Крилото на столичани откри резултата в 60-ата минута, а 12 по-късно оформи и крайното 2:0 .

Стоян Колев - треньор на "Верея: "Не завършихме по начина, по който желаехме. Имахме възможност в първата шестица и в последните четири мача стояхме добре на терена, но днес не се случи това, което имахме като идея. Но е виновен и противникът, защото играеш толкова, колкото ти позволи той. Но и не повторихме това от последните четири мача. Левски беше притиснат до стената и му трябваше задължителна победа, а това беше и нашата идея - малко по-пестеливо и с бързи контраатаки. Но не стана това и може би имаме вина. Левски обаче стоя добре на терена и ни смачка. Всичко с лиценза на Верея е окей и с течение на времето нещата ще се подобрят в нашия отбор. Сигурен съм, че ще градим върху доброто представяне от последните две години".

Делио Роси - треньор на "Левски": "Трябваше задължително да победим, за да спечелим третото място, което ни дава възможност да играем бараж за Европа. Действахме прибързано и имахме желание твърде бързо да вкараме гол, но положения имахме и през второто полувреме. За да победим Черно море, трябва да играем по-добре от противника.  Нервността и страхът не водят до победа. Ние трябва да изиграем мача спокойно и добре. Ще играем пред нашите привърженици и трябва да го направим по най-добрия начин".

В другия мач, игран по същото време, ЦСКА-София победи Берое с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе реализирано от Кирил Десподов в 66-ата минута. Малко преди края гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко, след като капитанът на зелено-белите Мартин Райнов получи червен картон.

Така в класирането ЦСКА-София завърши на втора позиция с 81 точки, докато „Левски“ е трети с 64. „Берое“ пък остана на четвъртото място с 59 и така тимът, воден от Александър Томаш пропусна шанса да се бори за място в евротурнирите през лятото.

Христо Янев (ЦСКА): "Сами си направихме мача труден с нашето поведение през първото полувреме. Ако бяхме продължили по този начин, Берое щеше да ни победи. Няма смисъл от допълнителна мотивация за играчите, те защитават фланелката на един от най-добрите отбори в Европа. Макар и без значение този мач трябваше да го спечелим, за да зарадваме феновете. ЦСКА има нужда от дисциплина, има нужда от лидери, които да мотивират отбора."

Александър Томаш (Берое): "Не заслужавахме да загубим този мач, а не само този. Има още над какво да работим. Това, което показаха момчетата днес, виждам доста позитиви, но и много грешки. Загубихме вяра, когато загубихме тежко от Лудогорец. Липсват ни детайлите, но всяка една точка сме я спечелили с пот и кръв. Нямаме подарена точка. Берое играе за себе си. Честитя четвъртото място на феновете."

„Левски“ ще спори със състава на „Черно море“ в баража за Лига Европа, след като варненци спечелиха плейофите във втората осмица на първенството.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени