Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ внасят сигнал в прокуратурата срещу депутата от БСП Таско Ерменков

Александър Иванов: Регулярно се правят проверки на качеството на водата в цяла София

Каквато и политическа игра да предприемат депутатите от БСП, това не може да е на гърба на софиянци, коментира той

| обновено на 21.05.18 в 12:09
Александър Иванов
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ внасят сигнал в прокуратурата срещу депутата от БСП Таско Ерменков. Причината е негова публикация в социалната мрежа от вчера, в която твърди, че водата в София е "отровна".

Столичната община и "Софийска вода" правят регулярно проверки на качеството на водата в цяла София. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов: 

"Над 140 000 проби се вземат годишно и денонощно се следи за качеството на питейната вода. Стана видно за всички нас, гражданите на София, че такива проверки текат регулярно и качеството на водата в София се наблюдава денонощно. По качество на водата софийската вода е на шесто място в Европа. Това, което притесни мен и колегите ми, е, че един статус от един народен представител трябва да има поне малка доза истина, а не да цели паника и стресиране на хората. В неговия статус даже пише, че водата е негодна и за готвене. Каквато и политическа игра да предприемат депутатите от БСП, това не може да е на гърба на софиянци и да буди хаос и паника сред населението. Какви са тези заигравки, които целят всяване на страх у хората? В Наказателния кодекс има точки, които доста сериозно се отнасят към такива закачки в социалните мрежи".

Цялото интервю с Александър Иванов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени