Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Горна и Нова Македония отново се връщат на масата на преговорите като възможни варианти за решение на спора, след като официална Атина отхвърли индиректно името "Република Илинденска Македония", пише вестник "Нова Македония". Като "последен шанс" за договор оценява гръцкият "Вима" предстоящата среща между външните министри Никола Димитров и Никос Кодзиас в четвъртък и петък в Ню Йорк. 

Искането на президента на САЩ Доналд Тръмп да се разследва дали агенти на ФБР са проникнали в предизборната му кампания е директен натиск върху правосъдието, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Това може да доведе до сблъсък между действащия президент и неговото Министерство на правосъдието, подобно на случилото се с президента Ричард Никсън по време на скандала "Уотъргейт", допълва изданието. 

В друга статия "Таймс" твърди, че президентът Тръмп е все по-загрижен дали насрочената за следващия месец среща в Сингапур със севернокорейския лидер Ким Чен-ун може да се превърне в политически провал, пише в. "Ню Йорк таймс". Президентът на САЩ е бил изненадан и разгневен от изявление на Пхенян, че КНДР никога няма да размени ядрените си оръжия за икономическа помощ.

Според британския The Economist лошият климат се е завърнал на Корейския полуостров и гръмотевични бури са ударили Сеул, след като Северът обяви, че отменя разговорите на високо равнище с Юга.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна