Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия без Наинголан на Световното първенство

Наинголан не попадна в състава на Белгия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на италианския „Рома“ Раджа Наинголан не попадна в разширения състав от 28 футболисти на Белгия за предстоящото Световно първенство в Русия.

Въпреки че изигра силен сезон с клубния си отбор, 30-годишният халф отново бе пренебрегнат от селекционера на „червените дяволи“ Роберто Мартинес.

„Наинголан е играч от най-високо ниво, но причината да не попадне в списъка е тактическа, заяви наставникът. В последните две години отборът ни играе по специфичен начин и други футболисти изпълняват неговите функции. Знаем колко важен играч за "Рома4  е Раджа, но ние не можем да му дадем същата роля и в националния отбор“, коментира още испанският наставник на Белгия.

След като научи новината Наинголан обяви, че се отказва от участие в националния отбор.

"С голяма неохота съм принуден да съобщя, че моята международна кариера приключи. Винаги съм правил всичко по силите си, за да представям достойно моята страна. За съжаление на някои може би не им харесва, че се опитвам да бъда себе си. От днес ще съм най-големия фен на Белгия", написа той в Инстаграм.

Сред повиканите са звезди като братята Азар и Ромелу Лукаку в атака, Кевин де Бройне, Маруан Фелайни и Аксел Витцел в средата на терена, Венсан Компани, Ян Фертонген и Тоби Алдервейрелд в отбрана, както и Тибо Куртоа и Симон Миньоле на вратата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна