Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Неделев беше определен за „Футболист на футболистите“

Дончо Донев награждава Тодор Неделев
Снимка: ЕПА/БГНЕС



Отборът на „Ботев“ (Пловдив) спечели най-ценните отличия на церемонията "Футболист на футболистите", след като халфът на тима Тодор Неделев бе определен за номер 1 на изминалия сезон, а треньорът на "канарчетата" Николай Киров взе приза за най-добър треньор.

Церемонията се организира от Асоциацията на професионалните футболисти в България и призьорите се определят след гласуване сред всички професионалния играчи в страната. След като бе сред подгласниците преди години, този път Неделев е получил най-много гласове от колегите си и спечели голямата награда, като зад него се наредиха голмайсторът на ЦСКА-София Фернандо Каранга и нападателят на „Берое“ Мартин Камбуров.

Киров от своя страна изпревари наставника на „Черно море“ Илиян Илиев и треньора на „Берое“ Александър Томаш.

Камбуров получи още една награда - за постижение на сезона, след като мина границата от двеста гола в българския елит и се изкачи до второ място във вечната голмайсторска листа. Вратарят на „Славия“ Георги Петков бе отличен с приз за цялостен принос към българския футбол след геройствата си във финала за Купата на България, а Каранга получи наградата за проявено мъжество, на името на легендарния български футболист Трифон Иванов.

За номер 1 сред младите футболисти бе определен нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов, който изпревари Антонио Вутов от "Левски" и Серкан Юсеин от "Ботев", а защитникът на "Славия" Андреа Христов взе призна за най-прогресиращ млад играч.

Шампионите от „Лудогорец“ получиха две отличия, като и двете бяха на сметката на нападателя Клаудиу Кешерю - за голмайстор на Първа лига и за най-добър играч според системата за футболна статистика Инфостат. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени