Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни завладя публиката на фестивала, организиран от Алина Кабаева

4
Снимка: БФХГ

Ансамбълът жени вчера участва в едно от най-мащабните благотворителни събития в света на художествената гимнастика – Фестивал „Алина“ в руската столица Москва. От 2009 година събитието се организира от голямата звезда на световната гимнастика – олимпийската, двукратна абсолютна световна и петкратна абсолютна европейска шампионка Алина Кабаева и нейната фондация.

Целта на мащабния проект е да подкрепи децата лишени от родителски грижи, които живеят в специализирани домове и интернати не само в Москва, но и в цяла Русия.

Момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска участваха за първи път в грандиозното събитие.  Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканов, Лаура Траатс и Стефани Кирякова взривиха 30-хилядната публика в Ледения дворец на VTB с изпълнението на съчетанието си с три топки и две въжета, като за пореден път показаха своя магнетизъм, енегрия и завадяващо присъствие. Домакините предоставиха на нашите момичетата специално ушити за уникалното шоу костюми.

Юбилейно 10-о издание на фестивала беше насочено към Деня на детето - 1-и юни, а  акцентът беше поставен върху това колко е важно в детството да срещнеш подходящия треньор и наставник, на когото да се довериш, а и той да вярва в теб, за да намериш своя уникален път в живота.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна