Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хари Кейн ще бъде капитан на Англия

Хари Кейн получи капитанската лента
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на „Тотнъм“ Хари Кейн ще бъде капитан на националния отбор на Англия на Световното първенство по футбол, съобщи селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт.

"Хари има невероятни качества. Той е абсолютен професионалист, а едно от най-важните качества на капитана е да задава високи стандарти всеки ден. Неговата вяра и високите му стандарти са чудесно послание за тима, който има капитан, който е показал, че може да бъде един от най-добрите в света за продължителен период от време", заяви Саутгейт.

"Той обаче ще се нуждае от подкрепата на другите лидери в отбора. Защото не се става отбор на високо ниво само с добър капитан с добри качества. Те трябва да бъдат предадени на цялата група и аз мисля, че Хари е готов за това предизвикателство", допълни наставникът.

В последната година капитанската лента в националния отбор на Англия се предаваше между част от по-опитните играчи след оттеглянето на голмайстор номер 1 в историята на Англия Уейн Рууни. Миналата година Кейн също получи честта да носи лентата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!