Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без реклама на „Газпром“ в Киев за финала в Шампионската лига

В навечерието на финала на Шампионската лига в украинската столица Киев облепят с ленти рекламата на „Газпром“ по улиците, така че логото на руската газова компания да не се вижда, съобщава vedomosti.ru. Според Андрей Мирошниченко от местната администрация, който отговаря за провеждането на финала, местните власти са постигнали договореност с УЕФА рекламата на „Газпром“ да не присъства на киевските улици.

Руската газова компания е един от осемте основни спонсори на Шампионската лига. „Газпром“ спонсорира основния турнир на УЕФА от 2012 година и наскоро продължи договора си до 2021.

Финалът тази година между „Ливърпул“ и „Реал“ е на 26 май в Киев.

По-рано Мирошниченко обяви, че на 26 май няма да има реклама на „Газпром“ по улиците на столицата, но въпреки това се появиха билбордове с рекламата на компанията. Мирошниченко обаче каза, че това няма да бъде допуснато и местните власти са наредили рекламата да бъде скрита.

От „Газпром“ потвърдиха, че компанията няма да присъства в уличната реклама по време на финала. Според представителя на фирмата Сергей Куприянов уличната реклама не добавя стойност за бранда. В телевизионните предавания на мача рекламата на „Газпром“ остава.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна