Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шведски авангард фолк със Symbio в радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР

Symbio, един необичаен дует за необичайни инструменти, роден в Стокхолм, излиза на сцената на Първо студио на БНР на 25 май, петък, от 21.00 ч.

Йоханес Геворкян Хелман (хърди-гърди) и Ларш Емил Ойебергет (акордеон) излизат на сцената по покана на Посолството на Кралство Швеция, триото за средновековна музика Ambient Folklore и радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Силното сценично присъствие на двамата музиканти и новаторското им звучене им донасят наградата „Най-добър нов артист на годината" на Шведските награди за фолк и уърлд музика през 2016 г. Концертите им с оригинална авторска музика са изпълнени с лични и пъстри истории, разказвани едновременно весело и сериозно.

Билетите на цена 20 лева са на касите на EasyPay в цялата страна и онлайн в системата на EpayGo. На входа преди концерта цената на билета е 25 лева. Входът е свободен за деца до 13-годишна възраст (с придружител).

Геворкян Хелман и Ларш Емил Ойебергет от Symbio ще се срещнат с представители на медиите в деня на концерта 25 май, петък, от 11.00 ч. в зала 31 на Българското национално радио (бул. Драган Цанков №4)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени