Eмисия новини
от 15.00 часа

От „Левски Лукойл“ с декларация срещу съдийството

Константин Папазов
Снимка: БГНЕС

Ръководството на баскетболния „Левски Лукойл“ изрази огорчението си от съдийството по време на вчерашния първи мач от финалите в НБЛ срещу „Балкан“ Ботевград. „Сините“ загубиха драматично у дома с 69:71, след като позволиха на съперника да стигне до обрат в последните десет минути на двубоя.

В съобщение до медиите от Левски Лукойл заявиха, че грешките на арбитрите са повлияли на крайния резултат и призоваха съдийската колегия на БФБ да не се поддава на натиск и да остави битката за титлата в българския баскетболен шампионат да се реши на терена.

Ето и позицията на клубното ръководство:

„Ръководството на БК „Левски Лукойл” изразява огорчение и разочарование от поведението на съдийския състав, който неколкократно излезе с коренно различни решения в еднакви ситуации и в крайна сметка повлия на резултата в приключилия първи мач от финалната серия за титлата в българския баскетболен шампионат. Поздравяваме отбора на „Балкан” за сърцатата игра и отчитаме слабостите в нашата, но не можем да подминем факта, че нашият отбор бе незаслужено ощетен от реферите.

В течение на цялото първенство, многократно треньори и президенти на клубове-наши противници си позволяваха преди, по време и след срещи с нашия клуб да отправят безпочвени обвинения към реферите в тенденциозно съдийство. Изглежда страхът от нови такива обвинения вчера се оказа по-силен от стремежа към справедливо и коректно водене на мача. Призоваваме съдийската колегия на БФБ да не се поддава на натиск и да остави битката за титлата в българския баскетболен шампионат да се решава на терена“.

Среща номер 2 от серията е в сряда отново в София. Съдии ще бъдат Венцислав Великов, Ивайло Ресиловски и Милен Цветков  Играе се до три победи от пет мача.


Още от
Диа Евтимова

Диа Евтимова записа победа в Анталия

публикувано на 22.10.19 в 14:12
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов ще играе с ученици

публикувано на 22.10.19 в 13:32