Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Л. Георгиев: Срещата ЕС – Западни Балкани нито е историческа, нито ще има последствия от нея

Снимка: БГНЕС

Срещата Европейски съюз – Западни Балкани нито е историческа, нито ще има някакви последствия от нея. Това заяви в предаването „Нещо повече“ политическият психолог проф. Людмил Георгиев.

„Това, че тези 6 държави, че няма да бъдат приети в ЕС, стана ясно и на децата от детската градина. За какъв успех, за каква историческа среща говорим. Това е поредното европейско лицемерие, което ние тъкмо заради собствения ни провинциализъм не искаме да провидим“.

Проф. Георгиев се надява да има размразяване на отношенията между България и Русия. Според него няма нищо лошо в това да има втора атомна електроцентрала и газов хъб. По думите му освен всичко друго, това е и въпрос на национален интерес и сигурност.

„Няма кой да атакува държава, която има две атомни централи“.

Проф. Людмил Георгиев коментира и публикуваните преди дни от Таско Ерменков твърдения, че водата в София е отровна, които впоследствие бяха опровергани: “Това да е тероризъм – едва ли, но нека изчакаме прокуратурата да каже. Уважавам безкрайно много Таско Ерменков заради неговата откровеност и неговия хъс. Малко са такива депутати в сегашния парламент“.

Проф. Георгиев посочи, че обществото е болно:

„Отчуждението от нормалното човешко общуване, пристрастяването към социалните мрежи. Това за българина е страхотно – вместо да политиканства в кръчмата, той го прави в социалните мрежи“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна