Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организаторите на проваления концерт на "Смоуки" в Бургас трябва да платят до 30 000 лева санкция

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите
Снимка: Габриела Руменова

До 30 000 лева санкция ще платят организаторите на проваления в Бургас концерт на групата „Смоуки“. Трети месец стотици бургазлии не могат да си получат обратно парите за несъстоялото се в морския град събитие. 

Спорът между организаторите на концерта и фирмата, продала билетите, продължава и до момента. Според Комисията за защита на потребителите, именно организаторите трябва да възстановят средствата, след като концертът на рок групата беше изместен от Бургас във Варна и стотици не можаха да пътуват. Председателят на комисията Димитър Маргаритов посочи, че на организатора ще бъде наложена санкция за нелоялна търговска практика и добави, че фирмата е заявила, че ще върне парите, но е поставила условия, които институцията не приема:

„Сумите за заплатените пари за билет и да бъдат преведени от разпространителя към организатора и тогава той, видите ли, вече  да започне да възстановява. Това не е , за нас, вариант“.

Маргаритов изтъкна, че потребителите не трябва да се интересуват от факта дали едната фирма е платила на другата. Организаторите са заявили, че в такъв случай ще възстановят средствата до 3 дни, след като им бъде предоставен билет. Маргаритов препоръча, ако това не се случи, хората да заведат дела като използват решението на Комисията. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени