Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънце грейна за празничната програма до НДК в Деня на славянската писменост с участието на музикални състави на БНР

| обновено на 24.05.18 в 18:00
4
Стотици зрители с интерес наблюдаваха изпълненията на музикални състави на БНР на сцена до НДК в София.

Слънцето грейна за концерта на Българското национално радио в Деня на славянската писменост. Облаците се скриха и дъждът спря до НДК в София за началото на празничната програма, посветена на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

В присъствието на стотици граждани на сцена в парка зад Двореца зрители в 17 часа́ започна концерт с участието на музикалните състави на БНР и други именити български музиканти. В програмата се включиха актьори и художници.

Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков разказа повече за празничната програма: „Идеята беше да празнуваме по един по-различен начин, да провокираме фестивалната култура, да изведем хората навън и по различен начин да представим 24 май, особено за младите хора“.

Програмата стартира с изпълнение на Веско Ешкенази. След това продължи с изпълнения на хора „Радиодеца“. Оркестърът за народна музика на БНР, Духовият оркестър на Столичната община и Биг бендът на БНР зарадваха зрителите с български музикални произведения.

„Днес се изпълняват само български произведения. Художественото оформление на сцената е на проф. Божидар Йонов. Много е важно всички детайли да бъдат на ниво. Все пак хората трябва да дойдат и да имат хубаво преживяване“, каза Борислав Велков. И добави: „Надяваме се вече всяка година да празнуваме 24 май по този начин“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна